Τζεντιλόνι: Η ανάκαμψη της ΕΕ την επόμενη ημέρα της κρίσης να γίνει χωρίς περαιτέρω αποκλίσεις των οικονομιών

Η ανάκαμψη της ΕΕ την επόμενη ημέρα της κρίσης να γίνει χωρίς περαιτέρω αποκλίσεις των οικονομιών, ενδεχόμενο που θα αποτελούσε «κίνδυνο» δύσκολα αντιμετωπίσιμο, ζήτησε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι

Η ανάκαμψη της ΕΕ την επόμενη ημέρα της κρίσης να γίνει χωρίς περαιτέρω αποκλίσεις των οικονομιών, ενδεχόμενο που θα αποτελούσε «κίνδυνο» δύσκολα αντιμετωπίσιμο, ζήτησε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η συμφωνία του Eurogroup με την οποία υιοθετήσαμε ένα άνευ προηγουμένου πακέτο δημοσιονομικής πολιτικής μάς φέρνει πιο κοντά σε μια ολοκληρωμένη απάντηση που χρειάζεται η Ευρώπη μετά την ισχυρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει ήδη η ΕΚΤ», δήλωσε.

Καλωσόρισε δύο άλλα μέτρα που παρουσίασε χτες ο Μάριο Σεντένο: την πρωτοβουλία του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 200 δισ. χρηματοδοτήσεις προς τις εταιρείες, με έμφαση στις μικρομεσαίες και τη «Στήριξη για την Κρίση της Πανδημίας» που θα διατεθεί από τον ESM. Ως προς το τελευταίο, σημείωσε ότι κάναμε μια καλή συμφωνία με επίκεντρο το κόστος της υγειονομικής κρίσης.

Στους τρεις αυτούς πυλώνες θα προστεθεί και ένας τέταρτος, που αποτελεί δέσμευση για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο εν λόγω ταμείο «το οποίο θα συζητηθεί, όπως είπε ο Μάριο, με βάση τις κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» διευκρίνισε ότι το ταμείο ανάκαμψης θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη περίοδο, προκειμένου να αποφευχθούν οι αποκλίσεις, οι οποίες θα αποτελούσαν κίνδυνο για την Ένωση.

Σ’ αυτό το σχέδιο ανάκαμψης, «κεντρικό ρόλο θα παίξει μια αναθεωρημένη πρόταση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο». «Θα χρειαστούμε έναν ισχυρό και ευέλικτο προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια και θα χρειαστούμε πολύ σύντομα συμφωνία», ενώ η σχετική πρόταση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί στα τέλη Απριλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού