Πέτσας: Kαι για τα περιφερειακά ΜΜΕ τα 11 εκατ.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για την πανδημία θα αφορά και τα περιφερειακά κανάλια, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη δευτερολογία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Η εκστρατεία ενημέρωσης για την πανδημία θα αφορά και τα περιφερειακά κανάλια, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη δευτερολογία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γίνεται η μέγιστη προσπάθεια να πλησιάσουμε στο 30% (της εκστρατείας) παρότι είναι κατ’ εξαίρεση η διαδικασία, για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απήχηση, είπε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη βέλτιστη δυνατή κατανομή».
Απαντώντας στον προβληματισμό βουλευτών γιατί δεν έγινε διαγωνισμός, αλλά απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Initiative, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι ένας διαγωνισμός θα διαρκούσε 6-8 μήνες κατ’ ελάχιστον και αναρωτήθηκε τι σημασία θα είχε να κάναμε καμπάνια περιορισμού της πανδημίας και ενημέρωση στο τέλος της χρονιάς; Θα θρηνούσαμε χιλιάδες θύματα (έως τότε). «Δεν είμαστε για να κρυβόμαστε, είμαστε για να αναλαμβάνουμε ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Εξέφρασε επίσης την απορία γιατί δεν υπήρξε πλαίσιο για ταχείες διαδικασίες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ενδεχομένως το επόμενο χρονικό διάστημα να καταλήξουμε, ύστερα από συζήτηση, να πάμε σε ένα πλαίσιο που να δίνει κατευθύνσεις στην κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τέτοια θέματα με ταχύτητα».
Ειδικότερα για την Initiative, είπε ότι είναι εγνωσμένη στο χώρο, ότι μπορεί να φέρει σε πέρας το μεγάλο φόρτο που της ανατέθηκε, καθώς και ότι «δεν παίρνει το ποσό των 11 εκατ., παίρνει την προμήθεια του 3%», και δεν τιμολογούνται τα ποσά στην εταιρία. Το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει απευθείας όσους συμμετέχουν στην προβολή μηνυμάτων. Διευκρίνισε επίσης ότι «στο τέλος θα έχουμε πλήρη εικόνα ποιοι έχουν συμμετάσχει στην καμπάνια και πόσα πήρανε». Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 και αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η πληρωμή των ΜΜΕ θα προαπαιτεί τη συγκέντρωση των καταχωρίσεων (αποκομμάτων εφημερίδων, στιγμιοτύπων οθόνης ηλεκτρονικών σελίδων κ.ά.).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού