Ρωσία: Περίπου το 40% των νέων κρουσμάτων με κορωνοϊό δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα

Το ποσοστό των ατόμων που δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα της νόσου, αυξήθηκε από αρχές Απριλίου από το 12-15% στο 40%.

Τα 1.040 άτομα από τα 2.558 που διαγνώστηκαν χθες με κορωνοϊό δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα στην κυβερνητική σύσκεψη που είχε ως θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία.

Η ίδια είπε ότι πρόκειται για “άτομα που εντοπίσθηκαν από ελέγχους σε χώρους που συνιστούν εστίες, όπως και των επαφών που είχαν”, “και για αυτό δεν μιλάμε για νοσήσαντες, αλλά για προσβληθέντες”.

Σύμφωνα με την Ποπόβα το 22% των χθεσινών κρουσμάτων νόσησαν με την μορφή πνευμονίας και το 25% με τη μορφή των αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων.

Το ποσοστό των ατόμων, είπε, που δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα της νόσου, αυξήθηκε από αρχές Απριλίου από το 12-15% στο 40%.

Παράλληλα, τόνισε ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία του μήνα, μεταξύ των ατόμων που ήρθαν μαζί τους σε επαφή το 5% νόσησε με πνευμονία, ενώ τμήμα των ατόμων αυτών δεν νοσεί γενικά.

18 κληρικοί θετικοί στον κορωνοϊό

Θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν 18 κληρικοί στην Μόσχα, ανακοίνωσε η ομάδα εργασίας για τον συντονισμό της δράσης σε συνθήκες πανδημίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Οι νοσήσαντες κληρικοί λειτουργούν σε 14 ναούς και μονές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Επίσης 21 ακόμη κληρικοί παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί ο νέος κορβνοϊός, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχουν νοσήσει.

Στις αρχές Απριλίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού σε όλες τις μονές της ρωσικής πρωτεύουσας. Στις 9 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι 8 κληρικοί στην Μόσχα διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό.

Στις 12 Απριλίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έδωσε εντολή σε όλες τις μονές και τις εκκλησίες στην Μόσχα και στα περίχωρα της, να τελούν την λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της επικεφαλής ιατρού Υγειονομίας της ρωσικής πρωτεύουσας Ελένα Αντρέγιεβα.

Οι λειτουργίες θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου.

Περισσότεροι από 240 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι 

Περίπου 300 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε συνθήκες ιατρικής παρακολούθησης εξ αποστάσεως και περισσότεροι από 240 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στη Ρωσία, υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας επισήμανε ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι ασθενείς αποσυνδέονται από τους αναπνευστήρες καθώς βελτιώνεται η κατάσταση τους.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού