Κορωνοϊός – Σλοβενία: Σε υποχρεωτική καραντίνα, όσοι εισέρχονται στη χώρα

Στη συνέχεια, όλοι θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Σε υποχρεωτική καραντίνα, διάρκειας μίας εβδομάδας, θα τίθενται όσοι εισέρχονται στη Σλοβενία, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στη συνέχεια, όλοι θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για τους διασυνοριακούς εργαζόμενους, τους οδηγούς φορτηγών διεθνών εμπορευματικών μεταφορών, τους διπλωμάτες, το υγειονομικό προσωπικό, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τα μέλη των ομάδων διάσωσης και της πολιτικής προστασίας.

Επίσης, εξαιρούνται οι πολίτες της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας που κατέχουν ή εκμισθώνουν οικόπεδα που βρίσκονται στις δύο πλευρές των συνόρων και που εκτελούν γεωργικές εργασίες σε αυτές τις εκτάσεις.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, εάν ένα άτομο αρνείται να κάνει το τεστ μετά το πέρας της επταήμερης καραντίνας ή εάν δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του τεστ για άλλους λόγους, τότε η καραντίνα θα παραταθεί για άλλες επτά ημέρες.

Οι αλλοδαποί που έρχονται στη Σλοβενία για να εργαστούν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα και οι εργοδότες τους είναι υπεύθυνοι για την αυστηρή τήρηση των όρων που προβλέπονται. Η διαμονή των εργαζομένων πρέπει να ανταποκρίνεται στις συστάσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σλοβενίας (NIJZ).

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στη Σλοβενία έφθασε τους 53 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 1.205.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού