Κροατία: Επίθεση έξω από εκκλησία δέχθηκαν δημοσιογράφος και εικονολήπτρια

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της εθνικής αρχής πολιτικής προστασίας της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκαν, χθες, η δημοσιογράφος Ζιβάνα Σούσακ Ζίβκοβιτς και η εικονολήπτρια Ιβάνα Σίρβο, έξω από μία εκκλησία, σε ένα προάστιο του Σπλιτ

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της εθνικής αρχής πολιτικής προστασίας της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκαν, χθες, η δημοσιογράφος Ζιβάνα Σούσακ Ζίβκοβιτς και η εικονολήπτρια Ιβάνα Σίρβο, έξω από μία εκκλησία, σε ένα προάστιο του Σπλιτ.

Ο κ. Μποζίνοβιτς είπε πως τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι περίπου είκοσι πιστοί συγκεντρώθηκαν -παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού- σε εκκλησία στην περιοχή Σιρόμπουγιε, όπου βρίσκονταν η δημοσιογράφος και η εικονολήπτρια για να καλύψουν το γεγονός.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η δημοσιογράφος απομακρύνθηκε βίαια από τον χώρο από τους πιστούς, οι οποίοι άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο και «εγκλώβισαν» το χέρι της στην πόρτα της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Επίσης, η εικονολήπτρια δέχθηκε επίθεση από άνδρα, ο οποίος, σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι κινείται προς το μέρος της και χτυπά την κάμερα με το χέρι του για να τη ρίξει κάτω.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων, με την κατηγορία της επίθεσης και πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η Ένωση Δημοσιογράφων της Κροατίας (HND) ζήτησε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκαν η κ. Ζίβκοβιτς και η κ. Σίρβο. Πριν από τα επεισόδια, ο ιερέας της εκκλησίας Γιόσιπ Ντέλας προσέβαλε τη δημοσιογράφο και την εικονολήπτρια, τονίζει, στην ανακοίνωσή της, η HND.

«Η συμπεριφορά της Εκκλησίας τις τελευταίες ημέρες ήταν ανεύθυνη και κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι σιωπούν για τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων », αναφέρει η HND, προσθέτοντας ότι «αυτή ήταν η τρίτη επίθεση κατά των γυναικών δημοσιογράφων στο Σπλιτ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού