Τα αστυνομικά μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα

Οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε διαρκείς, αναλυτικούς ελέγχους των εγγράφων και όπου υπάρχουν ασάφειες δεν θα τους επιτρέπεται να περάσουν τα μπλόκα.

Με εντατικούς ελέγχους σε όλους τους οδικούς άξονες της χώρας ξεκινούν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τις μέρες του Πάσχα

Οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε διαρκείς, αναλυτικούς ελέγχους των εγγράφων και όπου υπάρχουν ασάφειες δεν θα τους επιτρέπεται να περάσουν τα μπλόκα.

Οι έλεγχοι στις εθνικές οδούς θα είναι σαρωτικοί.

Μπλόκα θα στηθούν και σε εναλλακτικές διαδρομές όπως μέσω Πάρνηθας, Λουτρακίου, Δερβενοχωρίων κλπ.

Σαφής είναι η οδηγία ότι σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων να μην υπάρξει καμιά χαριστική πράξη επιστροφής τους ή διαγραφής προστίμων.

Οι έλεγχοι της τροχαίας θα κορυφωθούν την Κυριακή του Πάσχα όπου θα στηθούν μπλόκο σε Αττική Οδό στις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και σε αυτές γύρω από Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα για να ανακοπεί πιθανή επιθυμία ορισμένων να μεταβούν στις εξοχικές τους κατοικίες.

Επιπλέον δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς όλης της χώρας να επιτηρούν τους ιερούς ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι υπάρχει συγκέντρωση πιστών να παρέμβουν και να ενημερώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες.

Έλεγχος θα υπάρξει και σε τυχόν συγκεντρώσεις πολιτών σε πυλωτές πολυκατοικιών και σε άλλες πασχαλινές συναθροίσεις. Μεγάλο ζητούμενο είναι η κίνηση και οι συγκεντρώσεις αλλοδαπών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχει μικρός βαθμός πειθαρχίας.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα υπάρχουν και συνεχείς περιπολίες τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε μικρότερες πόλεις, καθώς και σε χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.

«Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα. Οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, τα μέτρα είναι για το καλό τους, αλλά και για το καλό όλων μας», τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Σπυρίδων Λάσκος, σχετικά με τα μέτρα που λήφθηκαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Σημειώνεται, ότι όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όσον αφορά στα αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη, βάση της Ε1, δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις περιπτώσεις εκείνες που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει στο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε.

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού