Αυστρία: Ξεκινά το βαθμιαίο άνοιγμα της αγοράς

Θα πρόκειται για την «αποφασιστική φάση», η οποία θα δείξει εάν το βαθμιαίο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί

Με τη σημερινή σταδιακή επανεκκίνηση του εμπορίου στην Αυστρία, ξεκινά η δεύτερη διαδρομή στον αγώνα κατά του νέου κορονοϊού, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, σε δηλώσεις του στη Βιέννη τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, κατά την οποία καταγράφεται εκ νέου ένας αριθμός αποθεραπευμένων μεγαλύτερος εκείνου των ανθρώπων που νοσούν.

Θα πρόκειται για την «αποφασιστική φάση», η οποία θα δείξει εάν το βαθμιαίο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτει ο ίδιος, και καλεί τον πληθυσμό να σταθεί «με μέτρο και υπευθυνότητα» απέναντι σε αυτό, το πρώτο, μερικό άνοιγμα, το οποίο είχε προαναγγείλει, ήδη στις 6 Απριλίου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζει «πολύ ενθαρρυντικές εξελίξεις» τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών ως προς την πορεία της επιδημίας στη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «ξεπεράσαμε καλά την πρώτη φάση της κρίσης του κορωνοϊού και, μέσα από τα σωστά μέτρα, τον σωστό χρόνο και την καταπληκτική στράτευση του πληθυσμού, φθάσαμε πολύ πετυχημένα στον στόχο μας για την πτώση των υψηλών αριθμών αύξησης των νέων λοιμώξεων».

Ο κ. ‘Ανσομπερ, υπενθυμίζοντας ότι, γύρω στις 12 Μαρτίου, όταν άρχισαν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, το ποσοστό ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων βρισκόταν στο 40% και πάνω (σ.σ. ενώ το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί τώρα στο 2-2,5%), επισημαίνει πως η φάση του «ασφαλούς μερικού ανοίγματος», που ξεκινά σήμερα, Τρίτη, θα είναι σαφώς δυσκολότερη.

Και αυτό, όπως σημειώνει, διότι, παρά το σταδιακό άνοιγμα, θα πρέπει να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, κάτι που θα συνιστά ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση και δεν επιτρέπεται, με μία απερίσκεπτη συμπεριφορά, να καταστραφούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα.

Τονίζοντας τη σημασία της υπευθυνότητας των πολιτών, «ακριβώς τώρα, που ο καθένας πρέπει να είναι μέρος της λύσης», ο Αυστριακός υπουργός Υγείας απευθύνει επείγουσα έκκληση να εφαρμοστούν με συνέπεια όλα τα μέτρα ασφαλείας, αυτού του πρώτου ανοίγματος.

Ο ίδιος κατονομάζει αυτά τα μέτρα που προβλέπουν: αυστηρή τήρηση των κανόνων εισόδου στα καταστήματα, ελάχιστη απόσταση κατά την αναμονή για την είσοδο, χρήση προστατευτικής μάσκας μέσα στα καταστήματα, όπως επίσης τήρηση απόστασης και χρήση μάσκας και στα δημόσια μέσα μετακίνησης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού