Κορωνοϊός | Ρωσία: 3.448 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Οι νεκροί έχουν φθάσει συνολικά τους 232, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν 34 ασθενείς

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 3.448 κρούσματα, φθάνοντας συνολικά τα 27.938 σε 84 περιφέρειες της Ρωσίας.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει 2.304 άτομα, ενώ πήραν εξιτήριο το τελευταίο εικοσιτετράωρο 318 άτομα. Οι νεκροί έχουν φθάσει συνολικά τους 232, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν 34 ασθενείς.

Τα κρούσματα παρουσίασαν αύξηση κατά 14% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Στην Μόσχα καταγράφηκαν 1.370 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός έχει ξεπεράσει τις 16.146 κρούσματα.

Νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε 77 περιφέρειες της χώρας.

Περισσότεροι από 1.500 γιατροί που δίνουν την μάχη κατά του κορωνοϊού διαμένουν δωρεάν σε ξενοδοχεία της Μόσχας

Περισσότεροι από 1.500 γιατροί διαμένουν δωρεάν σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτεί ο Δήμος της Μόσχας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού της Μόσχας, Εκατερίνα Προνίτσεβα, «οι γιατροί πηγαίνουν να μείνουν σε ξενοδοχεία και ήδη έχουν εγκατασταθεί σ’ αυτά περισσότεροι από 1.500 γιατροί. Όλα τα ξενοδοχεία παρέχουν διατροφή και άλλες πρόσθετες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα υπηρεσίες πλυντηρίου, ώστε οι γιατροί να νοιώθουν άνετα και ασφαλείς».

Η Προνίτσεβα δήλωσε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 20 ξενοδοχεία, αλλά διαρκώς υποβάλλουν αιτήσεις και άλλα ξενοδοχεία τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό. Η επιλογή των ξενοδοχείων, όπως διευκρίνισε η ίδια, γίνεται με κριτήριο την απόσταση από την οποία απέχουν τα νοσοκομεία στα οποία εργάζονται οι γιατροί.

Τα ξενοδοχεία από την πλευρά τους κάνουν έκπτωση 60% στις τιμές που αφορούν την διαμονή γιατρών που δίνουν την μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η Προνίτσεβα, υπάρχουν ξενοδοχεία που συμμετέχουν δωρεάν στο πρόγραμμα αυτό του δήμου.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει υπογράψει σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία παρέχεται σε γιατρούς που δίνουν την μάχη κατά του κορωνοϊού δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία και δωρεάν μετακίνηση με ταξί.

Η Εταιρεία Yandex μαζί με την κρατική εταιρεία επενδύσεων RDIF δημιουργούт τεστ κορωνοϊού για το σπίτι

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων σε συνεργασία με την εταιρεία Yandex, που λειτουργεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Ρωσία στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δημιουργούν τεστ κορωνοϊού το οποίο θα μπορεί να γίνεται κατ’ οίκον, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία επενδύσεων RDIF.

«Σε πρώτη φάση θα μπορούν να κάνουν τεστ κορωνοϊού σε εγκεκριμένα διαγνωστικά εργαστήρια οι κάτοικοι της Μόσχας που ανήκουν στην ομάδα κινδύνου (ηλικίας 65 ετών και άνω). Στο βαθμό που τα τεστ στα εργαστήρια θα αυξάνονται, θα αυξάνονται και οι δυνατότητες να κάνουν το τεστ και άτομα άλλων ηλικιών και στις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της RDIF.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού