Βρετανία: Επέκταση του lockdown κατά τουλάχιστον 3 εβδομάδες

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε η κυβέρνηση με την επιστημονική ομάδα και όπως διευκρίνισε ο Ράαμπ, που αναπληρώνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού κατά τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδας αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ντομίνικ Ράαμπ.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε η κυβέρνηση με την επιστημονική ομάδα και όπως διευκρίνισε ο Ράαμπ, που αναπληρώνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ο οποίος αναρρώνει από τη νόσο, στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει αρκετά ώστε να δικαιολογεί την άρση των μέτρων.

“Οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης τώρα ενέχει τον κίνδυνο αύξησης του ρυθμού εξάπλωσης του ιού”, ανέφερε ο Ράαμπ στο πλαίσιο της καθημερινής συνέντευξης Τύπου. “Αυτό θα δημιουργούσε τον κίνδυνο μια δεύτερης έξαρσης του ιού και θα αύξανε σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων”, πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Ράαμπ, προκειμένου να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα η κυβέρνηση θα πρέπει να δει ότι υφίσταται οι εξής προϋποθέσεις:

– Το σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι προστατευμένο, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πανδημία.

– Αποδείξεις για συνεχιζόμενη και συνεπή πτώση των καθημερινών θανάτων από τον ιό.

– Αξιόπιστα δεδομένα που να δείχνουν ότι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώνεται σε “διαχειρίσιμα επίπεδα”.

– Ύπαρξη αποθέματος διαγνωστικών τεστ και εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

– Εκτίμηση ότι οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των υφιστάμενων μέτρων δεν θα διακινδυνεύσει με δεύτερη έξαρση του ιού.

“Δεν πρέπει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία στον κορωνοϊό”, τόνισε ο Ράαμπ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού