Ρώσοι και Τούρκοι πραγματοποίησαν την έκτη από κοινού περιπολία στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στο Ιντλίμπ

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 5 Μαρτίου 2020 στην Μόσχα

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί πραγματοποίησαν σήμερα την έκτη κοινή περιπολία τους στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το ρωσικό Κέντρο για την ειρήνευση των αντιμαχόμενων πλευρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την πόλη Σαρακέμπ της Συρίας.

Η περιπολία των Ρώσων και των Τούρκων στρατιωτικών στον αυτοκινητόδρομο Μ4, που συνδέει της πόλεις Χαλέπι και Λαττάκεια, πραγματοποιήθηκε υπό τη συνεχή εποπτεία ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και υπό την συνοδεία θωρακισμένου οχήματος «Τίγκρ», ενώ οι δύο πλευρές επικοινωνούσαν μέσω του Κοινού Συντονιστικού Κέντρου.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 5 Μαρτίου 2020 στην Μόσχα.

Οι πρώτες δύο κοινές περιπολίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 και τις 23 Μαρτίου, η τρίτη στις 8 Απριλίου , η τέταρτη στις 15 Απριλίου και η πέμπτη στις 21 Απριλίου.

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου συζήτησαν την κατάσταση σχετικά με πανδημία του κορωνοϊού και περιφερειακά ζητήματα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν για την κατάσταση σχετικά με την πανδημία και για περιφερειακά ζητήματα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την Άγκυρα, επικαλούμενο πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο υπουργός μας είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ. Συζητήθηκαν η κατάσταση με τον κορωνοϊό και περιφερειακά ζητήματα» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το Κρεμλίνο δεν έχει επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν

Το Κρεμλίνο δεν διαθέτει επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα ενημερώθηκε επίσημα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα περιμένει να ενημερωθεί επίσημα για την υγεία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού