ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον Τραμπ

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου και διαπιστώθηκε πως λιγότεροι από τους μισούς ενήλικους στις ΗΠΑ (47%) δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «κάπως πιθανό» να ακολουθήσουν τις συστάσεις του προέδρου Τραμπ για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊος: Χάνεται η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Τραμπ

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε όσα λέει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σχεδόν όλοι απορρίπτουν τη δήλωσή του ότι η Covid-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενέσεις λευκαντικού ή άλλων απολυμαντικών στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου και διαπιστώθηκε πως λιγότεροι από τους μισούς ενήλικους στις ΗΠΑ (47%) δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «κάπως πιθανό» να ακολουθήσουν τις συστάσεις του προέδρου Τραμπ για τον κορωνοϊό.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που δήλωνε ότι θα ακολουθούσε τις συμβουλές του Τραμπ σε έρευνα που έγινε στο τέλος Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί δήλωσαν σε ποσοστό 98% ότι δε θα προσπαθήσουν να εμβολιαστούν με απολυμαντικό αν μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών ποσοστό 98% των Δημοκρατικών και 98% των Ρεπουμπλικάνων.

Παρατείνεται η διακοπή λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν θα επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς ο κίνδυνος λοίμωξης παραμένει υψηλός, όπως ανακοίνωσαν χθες, οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγιερ δήλωσε ότι ο ίδιος και η Δημοκρατική πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι πήραν την απόφαση για την παράταση της διακοπής λειτουργίας, αφού συζήτησαν την κατάσταση με τον γιατρό της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως επίσης και με βουλευτές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού