Σλοβενία – Κορωνοϊός: Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις

Οι Σλοβένοι μπορούν από σήμερα να μετακινούνται σε περιοχές εκτός του δήμου μόνιμης διαμονής τους, μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης

Οι Σλοβένοι μπορούν από σήμερα να μετακινούνται σε περιοχές εκτός του δήμου μόνιμης διαμονής τους, μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον βήμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών εκτός των δήμων μόνιμης διαμονής τους είχε επιβληθεί πριν έναν μήνα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Σλοβενία. Όλοι οι άλλοι περιορισμοί για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού παραμένουν σε ισχύ. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι υποχρεούνται να κρατούν αποστάσεις σε δημόσιους χώρους, πρέπει να φορούν μάσκες και να χρησιμοποιούν απολυμαντικά χεριών σε κλειστούς δημόσιους χώρους και οι συγκεντρώσεις ομάδων ατόμων εκτός των μελών μίας οικογένειας παραμένουν απαγορευμένες.

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών ανακοινώθηκε ακόμα ότι τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι στις 18 Μαΐου και θα υποδεχθούν τους μαθητές των πρώτων και των τελευταίων τάξεων. Οι υπόλοιποι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία, αλλά θα ολοκληρώσουν το σχολικό έτος μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, χθες ήταν η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των βιβλιοθηκών, των γκαλερί και των μουσείων. Ωστόσο παρέμειναν κλειστά και εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι χρειάζονται χρόνο για να προετοιμάσουν την επαναλειτουργία τους, τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες. Οι πρώτοι επισκέπτες στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες και τις γκαλερί αναμένονται στις αρχές Μαΐου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού