Ουγγαρία – Κορωνοϊός: Ο Όρμπαν προειδοποιεί για πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

"Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, κερδίσαμε απλά λίγο χρόνο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα (σ.σ. της πανδημίας) Οκτώβριο-Νοέμβριο".

Η Ουγγαρία πρέπει να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, μετά την πιθανή επιβράδυνσή τους το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι οι περιορισμοί στη Βουδαπέστη και τα περίχωρά της, όπου εντοπίζεται το 80% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα, δεν θα χαλαρώσουν πριν μειωθεί το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την περιοχή.

Από τη Δευτέρα, η Ουγγαρία θα αρχίσει να αίρει κάποιους περιορισμούς σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων: θα επιτραπεί να λειτουργήσουν καταστήματα και υπαίθριοι χώροι εστιατορίων, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργία την οικονομία σταδιακά.

“Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, κερδίσαμε απλά λίγο χρόνο”, τόνισε ο Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο. “Πρέπει να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα (σ.σ. της πανδημίας) Οκτώβριο-Νοέμβριο”.

Έως σήμερα, η Ουγγαρία έχει καταγράψει 2.863 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 323 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο Ορμπάν τόνισε ότι το βάρος δίνεται στο να δημιουργηθούν εκ νέου οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη χώρα λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.

Η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι η στρατηγική που προκρίνει η κυβέρνηση για να αποτρέψει μεγαλύτερης διάρκειας ζημία στην οικονομία, η οποία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Η ουγγρική οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 4,9%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού