Σιγκαπούρη: Ετοιμάζεται να χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας

Η Σιγκαπούρη θα ξεκινήσει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού τις προσεχείς εβδομάδες

Η Σιγκαπούρη θα ξεκινήσει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού τις προσεχείς εβδομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πόλης-κράτους.

Από τη 12η Μαΐου θα επιτραπεί ξανά η λειτουργία μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, καθαριστηρίων και κουρείων. Από τη 19η Μαΐου θα επιστρέψουν στα σχολεία ορισμένοι μαθητές, με περιορισμό του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Επίσης θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν σταδιακά κάποιοι εργασιακοί χώροι, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία τους για την οικονομία και τις εφοδιαστικές αλυσίδες καθώς και τη δυνατότητά τους να περιορίσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Η πόλη-κράτος των 5,7 εκατ. ανθρώπων έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων στην Ασία, κυρίως λόγω περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί σε χώρους όπου διαμένουν συνωστισμένοι αλλοδαποί εργαζόμενοι. Η χώρα έχει καταφέρει να ανακόψει την εξάπλωση του ιού στον τοπικό πληθυσμό πέραν αυτών των χώρων.

Χθες ανακοίνωσε 932 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 17.101. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι που οφείλονταν στον κορωνοϊό.

Κανένας θάνατος στην Ταϊλάνδη

Παράλληλα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα έξι νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αλλά κανέναν νέο θάνατο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα οδεύει να φθάσει τα τρεις χιλιάδες: ανήλθε σήμερα σε 2.966.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων ασθενών του κορωνοϊού παραμένει πάντως μονοψήφιος για έξι συνεχείς ημέρες, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιτρέψει την επανέναρξη λειτουργίας κάποιων επιχειρήσεων και το άνοιγμα των δημόσιων πάρκων από αύριο Κυριακή.

Από τότε που η Ταϊλάνδη εντόπισε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού τον Ιανουάριο, συνολικά 54 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 2.732 ανάρρωσαν και 180 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού