Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δραματοποιείτε μια πτήση ρουτίνας – Καμία παρενόχληση

Ο Ακσόι, ισχυρίζεται ότι "δεν υπήρξε παρενόχληση" και ότι τα μαχητικά αεροσκάφη "πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή".

“Δεν υπήρξε παρενόχληση” υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το χθεσινό συμβάν το οποίο αφορούσε παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο από ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, κάνοντας μάλιστα λόγο για “δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας”.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ισχυρίζεται ότι “δεν υπήρξε παρενόχληση” και ότι τα μαχητικά αεροσκάφη “πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή”.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: “Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού