ΕΣΕΕ: Να ενταχθούν οι πλέον των 130.000 ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν χωρίς προσωπικό στον νέο κύκλο της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

Την ανάγκη να ενταχθούν οι πλέον των 130.000 ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν χωρίς προσωπικό στον νέο κύκλο της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» επισημαίνει η ΕΣΕΕ με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ανάγκη να ενταχθούν οι πλέον των 130.000 ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν χωρίς προσωπικό στον νέο κύκλο της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» επισημαίνει η ΕΣΕΕ με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας υπογραμμίζει πως το ζήτημα της ρευστότητας αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρή παράμετρο για την επαναλειτουργία της αγοράς, υπενθυμίζοντας πως στον πρώτο κύκλο του εν λόγω κυβερνητικού μέτρου είχαν δικαίωμα υπαγωγής τα νομικά πρόσωπα που δεν απασχολούν εργαζόμενους, αλλά είχαν εξαιρεθεί οι ατομικές επιχειρήσεις.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει πως πρόκειται για εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις που ισχύουν και για τα άλλα επιχειρηματικά σχήματα όπως: το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος επόμενου έτους στο 100%, η μη ισχύς αφορολογήτου ορίου, η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, η καταβολή δημοτικών τελών και η έλλειψη προστασίας από την επιβολή δεσμεύσεων και κατασχέσεων των λογαριασμών τους. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο λόγος που δεν παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασής τους σε άμεση και χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση χρηματοδότηση.

Στην κατεύθυνση για μία δικαιότερη εφαρμογή του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής η ΕΣΕΕ προτείνει προς τον πρωθυπουργό το ύψος της ενίσχυσης να υπολογίζεται ως ποσοστό του τζίρου του 2019 σταθμισμένο με τη μείωση που εμφανίζει ο τζίρος το α΄ τρίμηνο ή το α΄εξάμηνο του 2020. Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, αναλογούν μεσοσταθμικά 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού