Η Χορωδία της ΕΡΤ σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. θα παρουσιάσει σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 και ώρα 18:30 ένα μοναδικό μουσικό δρώμενο στον υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Η μουσική ως κοινός παγκόσμιος κώδικας για να μοιραστούμε συναισθήματα, διαθέσεις και κυρίως ελπίδα για το μέλλον, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για όλους τους ανθρώπους στις ημέρες που ζούμε. Επιστρέφοντας σταδιακά σε ρυθμούς καθημερινότητας, δεν ξεχνάμε όλους όσοι έθεσαν εαυτόν υπεράνω και εργάστηκαν αδιάκοπα, προσφέροντας τα μέγιστα στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε ιατρική ανάγκη.

Σε συνέχεια της δράσης των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ρ.Τ. που ξεκίνησε με συναυλίες στον Ευαγγελισμό, στο Αττικό Νοσοκομείο και το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. θα παρουσιάσει σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 και ώρα 18:30 ένα μοναδικό μουσικό δρώμενο στον υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Νοσοκομείου, ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα μεταδοθεί απευθείας από την Ε.Ρ.Τ.1, αμέσως μετά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό και πριν από το δελτίο Ειδήσεων των 19:00.

Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και με τη συνοδεία του Θάνου Μαργέτη στο πιάνο, η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και χορωδιακά θρησκευτικά τραγούδια (Spirituals), καλύπτοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο, που ξεκινά από το παραδοσιακό τραγούδι και φτάνει μέχρι τη δυτική θρησκευτική μουσική.

Μέσα από τραγούδια που γιατρεύουν την ψυχή, η χορωδία θέλει να ανακουφίσει τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Στο σχήμα συμμετέχουν οι χορωδοί: Σταυρούλα Γιαννακοπούλου, Μαρία Ζαβίτσα, Σοφία Λεκατσά, Λη Χιαν Οκ, Έλλη Μουχτάρη (σοπράνο), Κλεονίκη Δεμίρη, Σοφία Πετρίδη, Αντωνία Τζίτζικα, Κυριακή Τροχάνη (άλτο), Κώστας Ζαμπούνης, Γιώργος Κυριαζής, Γιάννης Φίνας, Παναγιώτης Φίνας (τενόροι), Παναγιώτης Ζαβίτσας (μπάσος) και σε έκτακτη συμμετοχή οι Σέργιος Βούδρης και Νίκος Ζιάζιαρης (μπάσοι).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού