Χαριστέας: Να μην ανησυχεί καθόλου ο κόσμος για το αγωνιστικό 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης μίλησε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Άγγελος Χαριστέας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης μίλησε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Άγγελος Χαριστέας. Ο θριαμβευτής του EURO 2004 με την Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε στην πρόσφατη τιμωρία που επέβαλε η FIFA στους Θεσσαλονικείς, στις κινήσεις που κάνουν οι «κίτρινοι» και στη συνεργασία που υπάρχει με τις τοπικές Αρχές και την ΕΠΟ.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Χαριστέας είπε:

«Χαίρομαι που μετά από αρκετό χρονικό διάστημα γυρνάμε πάλι στην κανονικότητα σιγά-σιγά σαν ομάδα και στις προπονήσεις. Χαιρόμαστε που είμαστε υγιείς, κάτι που οφείλεται και στα γρήγορα αντανακλαστικά του Κράτους μας.

Στον Άρη είχαμε τις τελευταίες ημέρες κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν προβλήματα της παλιάς διοίκησης με οφειλές προς παλιούς ποδοσφαιριστές. Προβλήματα που “λουζόμαστε” εμείς τώρα και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στο νομικό πλαίσιο η ομάδα είναι σε συνεργασία με την ΕΠΟ με συνεχείς ανταλλαγές εγγράφων με τη FIFA.

Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με το προπονητικό τιμ, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Υπάρχουν πλάνα Α και Β και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει ανάλογα με την απόφαση του CAS. Δε θεωρώ πως πρέπει να είμαστε, τόσο εμείς, όσο και ο κόσμος της ομάδας, αρνητικοί. Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα.

Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε στη Γ΄ Εθνική, πλήρωσε η ομάδα όλα αυτά τα λάθη του παρελθόντος και καλείται τώρα η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει και να στηρίξει τη νομοθεσία που η ίδια ψήφισε. Άλλο τι κάνει η τωρινή διοίκηση και άλλο τι έκανε η παλιά».

Για το αν θα επηρεάσουν αυτά τα προβλήματα την επόμενη χρονιά και την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας τόνισε:

«Ο Άρης έχει πολύ καλές πιθανότητες σχετικά με το θέμα του (σ.σ. Φιορίν) Ντουρμισάι. Είμαστε σε στάδιο αναμονής, γιατί περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και την περίοδο των μεταγραφών, αν θα πάει πιο πίσω. Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει όλες τις ομάδες, όχι μόνο τον Άρη. Οδεύουμε προς το να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό».

Για το αν θα μπορέσει ο Άρης να είναι ανταγωνιστικός επισήμανε:

«Κάνουμε ένα δεύτερο πλάνο, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι και για του χρόνου. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σε καθημερινή βάση. Την Πέμπτη έχω ένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο, όπου όλα τα θέματα θα μπουν στο τραπέζι. Εξαρτάται και από εκείνον που είναι επικεφαλής για να δώσει λύση σε κάποια προβλήματα. Ως τεχνικό επιτελείο, είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα του Άρη».

Για την ανανέωση των συμβολαίων που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν είπε:

«Όλα εξαρτώνται από το CAS και την απόφασή του για το ban. Υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης συμβολαίων και στη στρατηγική μας βρίσκεται και αυτό το πλάνο. Κάθε παίκτης θα αποφασίσει το μέλλον του. Έχουμε αποφασίσει ποιους θέλουμε να κρατήσουμε του χρόνου, τους έχουμε προσεγγίσει και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις».

Για το μήνυμά που θέλει να στείλει στον κόσμο του Άρη δήλωσε:

«Ο κόσμος για το αγωνιστικό κομμάτι δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου. Ο Άρης έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει προς τις κατευθύνσεις που πρέπει, γιατί δικαιούμαστε μια σωστή λύση. Είναι ένα πρόβλημα της παλιάς διοίκησης, το τονίζω ξανά. Το βλέπουμε με μεγάλη σοβαρότητα, για να μην βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση».

Για τη στάση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο συγκεκριμένο θέμα επισήμανε:

«Στο ποδόσφαιρο γίνονται πάντα λάθη. Το θέμα είναι να προσπαθείς να τα λύσεις. Και στην ΕΠΟ έχει επιβληθεί ένα μεγάλο πρόστιμο από τη FIFA. Πρέπει να είναι δίπλα στον Άρη, πιστεύει ότι ο Άρης έχει δίκαιο. Απαιτώ ίση μεταχείριση από κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία προς όλες τις ομάδες».

Για τη βοήθεια των τοπικών Αρχών της Θεσσαλονίκης προς το σύλλογο υπογράμμισε:

«Ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη η φωνή του είναι πολύ δυνατή. Επιβάλλεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια να είναι στο πλευρό του Άρη. Από εκεί και πέρα και σαν περιφερειακός σύμβουλος, αυτοί οι δύο φορείς είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι δίπλα στην ομάδα, όπως επίσης και τα κυβερνητικά στελέχη. Ας μην ξεχνάμε, και παλιότερα είχε δώσει λύσεις το Κράτος. Πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι και να βρούμε μια λύση.

Τα τελευταία χρόνια ο Άρης απέδειξε ότι έχει τεράστια δυναμική και μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλά προβλήματα. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε τώρα και εμείς».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού