Ημερολόγιο Ασημάντων 295: Σκοτώνουν τα γέρικα άλογα / Πρωτομαγιά και ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Η στατική διαδήλωση του ΚΚΕ προκάλεσε αμηχανία λοιπόν και η κυβέρνηση διερωτάται αν υπήρχαν ευθύνες διότι έσπασε η καραντίνα!  Έλα τώρα!  Γιατί δεν στέλνει τη Χωροφυλακή; Αντί αυτής ανέλαβε εργολαβικά η κ. Σώτη Τριανταφύλλου

30.4.20 Δεν είχα τι να κάνω κι άκουγα τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή. Η αίθουσα δεν ήταν κατάμεστη, κρατάγανε τις «κοινωνικές αποστάσεις» οι αρχηγοί, ενώ στα έδρανα οι ολίγοι παλαμακιστές  ήταν υποτονικοί καθόλου στα χάι τους, όπως και οι ομιλητές, τι να πουν άλλωστε,  για το διαλυμένο σύστημα Υγείας, τους ιούς και τη νέα πανδημία της ανεργίας που έρχεται, ωσάν βρεγμένες γάτες μου φάνηκαν.  Μόνο ο εκπρόσωπος του Μέρα 25 και  του ΚΚΕ οι κ.κ  Βαρουφάκης και Κουτσούμπας ρετάρανε κατά της «δουλοπαροικίας», του καπιταλισμού και των Ευρωπαίων,  πλην όμως λαμβάνουν το παχυλό τους μισθό από τη βουλή των Ελλήνων καθώς η Επανάσταση είναι απλώς μια ρητορεία πια για τα Ημερολόγια.

-Ο Νικόλας Νενεδάκης έχει αναρτήσει κείμενο του Ηλία Ιωακείμογλου για την επιδημία και τους ηλικιωμένους :   

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στη Βρετανία. Εκεί, οι επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχουν εισαγάγει ένα σύστημα βαθμολόγησης όλων των κρουσμάτων που οδηγούνται στα νοσοκομεία. Οι γιατροί καλούνται να βαθμολογήσουν με βάση την ηλικία, την ασθενική κράση και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες. Πάνω από την ηλικία των 71 ετών δεν μπορεί να εισαχθεί κανείς στην εντατική, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται» γράφει η Κατερίνα Μάτσα· και η διήγηση της Μαρίας Δεναξά για την «ακούσια ευθανασία», κατά την έκφρασή της, στα γαλλικά νοσοκομεία, δίνει ολόκληρο το βάθος της ηθικής εκτροπής του συστήματος.

Τι σχόλια να κάνει κανείς στο θέμα της “ακούσιας ευθανασίας”, της ευγονικής και του φασισμού. Το λυπηρό και το αντιφατικό είναι ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία οι ηλικιωμένοι είναι οι καλύτεροι ψηφοφόροι των …δολοφόνων τους !

1.5.20 Πρωτομαγιά. Το ΚΚΕ κάνει αγωνιστική περφόρμανς στην πλατεία Συντάγματος. Κάτι κάνει τουλάχιστον. Δεν αφήνει την ιστορική αυτή Ημέρα για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα  να περάσει ντούκου, στην καραντίνα. Αυτό που τόσο πολύ επιθύμησαν οι κρατούντες: να ξεχαστούν το Σικάγο και τα Μαγιάτικα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη όπου σκοτώθηκαν εν  ψυχρώ 12 απεργοί κυρίως καπνεργάτες.   Τότε που υπήρχαν  καπνεργάτες στη Βόρεια Ελλάδα εκ των οποίων  πολλοί δούλευαν χωρίς να πληρώνονται μόνο και μόνο για να έχουν ιατρική ασφάλεια. Εκεί που μας οδηγούνε πάλι με τα λόγια τα μεγάλα, τα παχιά, αυτή τη φορά για το «καλό» μας.  

Η στατική διαδήλωση του ΚΚΕ προκάλεσε αμηχανία λοιπόν και η κυβέρνηση διερωτάται αν υπήρχαν ευθύνες διότι έσπασε η καραντίνα!  Έλα τώρα!  Γιατί δεν στέλνει τη Χωροφυλακή; Αντί αυτής ανέλαβε εργολαβικά η κ. Σώτη Τριανταφύλλου.

Διότι δεν μπορεί κανείς να προσεγγίσει το θέμα αν δεν ξεδιπλώσει την ιδεολογιάρα του. Και  η «ιδεολογιάρα» σου είναι πολύ λίγη μπροστά στα ιερά και όσια της Εκκλησίας. Διότι στη Ρώμη τους χριστιανούς τους έτρωγαν τα θηρία, τους κομμουνιστές τους τυφεκίζανε λίγο παραπάνω στην Καισαριανή και εν τέλει μια και καλή  στην Κέρκυρα.

Τώρα αν η εκδήλωση θύμιζε μιλιταρισμό, «Βόρεια Κορέα», γυμναστικές επιδείξεις στο Καλλιμάρμαρο σε slow motion, τι να κάνουμε; Υπάρχουν οι αισθητικές του δόγματος, της γραφειοκρατίας  και του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού ρεαλισμού που δεν εξελίσσονται. Ενώ ο καπιταλισμός, ως ελεύθερο άτι καλπάζει καλλιτεχνικά, οι κολλημένοι του Κουκουέ μένουν καρφωμένοι στο σταυρό του σφυροδρέπανου, στην μπανάλ ιδέα της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.   

Πρέπει να τονίσουμε το εξής πολύ σημαντικό για τον καπιταλισμό. Μια από τις μεγάλες του επιτυχίες-καινοτομίες που τον κάνει επιθυμητό είναι ότι «απελευθέρωσε» την οικονομική κοινωνική δραστηριότητα από την αλυσίδα της ανάγκης, οπότε άφησε χώρο για την ανθρώπινη δημιουργικότητα και επιθυμία να ανθίσει. Το ότι την απελευθέρωσε από την αγωνία της ανάγκης και της έλλειψης, είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να κρατήσουμε για την κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε. Χρειάζεται και το περιττό στην ευτυχία, έγραφε ο Βίκτωρ Ουγκώ. Βέβαια, λόγω της ανισότητας στις απολαβές, η δημιουργική  αυτή δραστηριότητα προσέβλεπε πάντα στο κέρδος των αφεντικών και κατέληγε  προς όφελος των προνομιούχων. Το χειρότερο : Κατέληξε να δημιουργεί πλαστές ανάγκες. Το χείριστο: Η απληστία  για κέρδος του μεταλλαγμένου νεοκαπιταλισμού που διαλύει τη φύση, ξεπατώνει λαούς, κατεβάζει μπόιγκ, πυραύλους, δορυφόρους, τα άστρα τα ίδια  πρέπει να μας τρομάζει όλους. Δυστυχώς έχει πολλή   Σώτη και Πορτοσάλτε  το Σύστημα.

Το όνειρο λοιπόν μια καλύτερης κοινωνίας δεν θα πεθάνει ποτέ, το αίτημα για δικαιοσύνη ουδεπώποτε,  εκεί είναι η δύναμη της  Αριστεράς. Ο τρόπος όμως δεν μπορεί να είναι ο παλιός.

Οι κινήσεις θα πιο ανοικτές στη κοινωνία, πιο χορευτικές ή αλλιώς δεν θα υπάρξουν!  Η εκδήλωση του Κουκουέ συμβολικά/ιδεολογικά απόλυτα σωστή την πιο κατάλληλη στιγμή, γιατί είναι η στιγμή που το Σύστημα εκβιάζει με ύπουλο τρόπο, γιατί  είναι η στιγμή που επιστρέφουμε με χίλια στο Μεσαίωνα, πρόβαλε την ακινησία σε στιλ  Γκάντι και τη σιωπή πίσω από τη μάσκα  στην πλατεία, εκεί που  έπρεπε να υπάρχει  κίνηση. Κινήσεις Ελευθερίας. Ελευθερία: Μια λέξη κλειδί που έχει εξαλειφθεί από  το λεξιλόγιο κάθε Δόγματος.    

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού