Σεντένο: Σημαντική πρόοδος στο σημερινό Eurogroup

Σημαντική πρόοδο σήμερα διαπίστωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο,μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών

Σημαντική πρόοδο σήμερα διαπίστωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο,μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.

Ο Μάριο Σεντένο αναφέρθηκε στην πορεία των τριών πυλώνων στήριξης:

1) Ηδη είναι σε λειτουργία η γραμμή στήριξης μέσω δανείων από τον ESM.

2) Για το πρόγραμμα SURE που έχει στόχο να στηρίξει τους εργαζόμενους υπάρχει πολιτική συμφωνία και ακολουθεί η διαδικασία των εγκρίσεων σε εθνικά κοινοβούλια

3) Για το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων μέσω της ΕΤΕπ γίνεται συζήτηση «για το που βρισκόμαστε». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Όπως είπε ο Μ. Σεντένο τα παραπάνω είναι «έκτακτα μέτρα». Για την ανάκαμψη θα χρειαστούν περισσότερα, τόνισε αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε ότι θα πρέπει να είναι προσωρινό και στοχευμένο, πρέπει να μεταφέρει το κόστος σε βάθος χρόνου και να δείχνει αλληλεγγύη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι στη συζήτηση προκύπτει που υπάρχει πολιτική σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών και ανέφερε πως περιμένει την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης έως τα τέλη του μήνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού