Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους κατηγορούμενους

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους (ο 23χρονος Μ.Κ. και ο 21χρονος Α.Λ.) για την φρικτή δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Την απόφαση του επί των ποινών θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το οποίο ομόφωνα έκρινε πως δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών ήταν να επιβληθεί σε καθέναν από τους κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 15 έτη για τον βιασμό.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας επισήμανε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Κι αυτό γιατί με βάση τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών .

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικὀ», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δογκα απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν δια των συνηγόρων τους και οι δυο κατηγορούμενοι. Το ακροατήριο ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Με τη στάση τους» –είπε η εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους- «ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη».

Μάλιστα η εισαγγελέας έκανε λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «ακόμα διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική εισήγηση ή θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Ανάμεσα στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ήταν της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού