Ημερολόγιο Ασημάντων 296: Τι του κάνατε ρε του καπιταλισμού με τα μικρόβια;

Πριν ένα μήνα στις 4  Απριλίου οι νεκροί από τον Κορονοϊό  59, τώρα  143 και θεωρείται επιτυχία. Είναι θέμα συγκρίσεων με άλλες δυνάμεις. Μόνο  μην είναι πειραγμένοι  οι αριθμοί, μόνο μη και τυγχάνει  πειραγμένη  και η έννοια της ίδιας της αριθμητικής

κορωνοιός

2.5.20 Σάββατο. Κάνω μια βόλτα, μόνο αλλόφρονες κυκλοφορούν σαν και μένα και ξένοι. Δεν είναι βιομηχανικοί εργάτες, δεν είναι εργάτες γης, δεν είναι αλβανοί οικοδόμοι, δεν είναι καν εκπεπτωκότες  Σύροι, είναι αφρικανοί που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίναι. Αυτό το τόξο των αλλόφυλων προλετάριων τώρα αρχίζει να τεντώνεται, αυτό το συμπεπιεσμένο προλεταριάτο σαν ελατήριο κάποια στιγμή θα τιναχτεί.    

-Ρολά παντού κατεβασμένα .Tι του κάνατε ρε του καπιταλισμού με τα μικρόβια; Τι χάλια είναι αυτά της παλιάς Ευημερίας  και των υψηλών αισθημάτων από πλαστικό;

• Η 1η Μεραρχία του ελληνικού  στρατού 1919 αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού Συμβουλίου και γίνεται δεκτή από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή της μικρασιατικής εκστρατείας. Αρχή και τέλος του ελληνικού Μεγαλείου.

3.5.20  J’aimerais être un autre, un qui ne fait pas peur, un qui sache être doux, pour que mes bras trop grands s’enroulent autour de toi, bel ange abandonné, j’aimerais changer pour toi. Ven Yam

-Δεν θέλω να διαβάσω σχόλια και δημοσιογραφικά κουτσομπολιά για τη νέα βεντέτα στη Κρήτη που στοίχισε τη ζωή δύο αντρών.  Δεν συμβαίνει τίποτα το προβληματικό με τους λεβέντες κρητικούς και τις ωραιότατες κρητικοπούλες. Το κακό φωλιάζει  στα σπλάχνα της  Διοίκησης της ελληνικής Πολιτείας. Κι είναι πολύ άρρωστο, ένα αντίστοιχο κακό με  τις   ΗΠΑ, όπου η λατρεία και η αξία των όπλων είναι μεγαλύτερη από την ανθρώπινη ζωή.  Αν υπήρχε πολιτεία λειτουργική, σωστή, ουμανιστική   το φαινόμενο θα είχε εξαφανιστεί εν μία νυκτί.  Η αίσθηση της δύναμης  του όπλου καλλιεργεί το υπερεγώ,  όπως η αίσθηση της δύναμης του πλούτου και της γνώσης. Είναι μια κατάσταση ασυδοσίας και τίποτα παραπάνω. Τι φταίνε οι εξαίρετοι κρητικοί που σφάζονται, η Πολιτεία φταίει. Πάρτους τα όπλα, πάρτους τα μαχαίρια, πάρτους τα αυτοκίνητα. Βάλτους να μαζέψουν λουλουδάκια στους αγρούς.

 Ένα είδος χίππικου φασισμού.  Καμία σχέση  με Κασιδιάρηδες, Πατακούς, Μουσολίνηδες και αδόλφους. Όλα κι όλα. Με  λίγο Έζρα Πάουντ με πάσχοντα Νίτσε ρε παιδί μου. Και μετά Αναρχία! Όπως λέμε δικτατορία του προλεταριάτου για  να έλθει στο κατόπιν ως μάννα εξ ουρανού και  ως δια μαγείας ο σοσιαλισμός. Έτσι.

Διότι δεν βλέπω να καταλαβαίνει το πλήθος από δημοκρατία κι αυτοπειθαρχία. Όχι, όχι, δεν φταίει το πλήθος, οι μάζες είναι πρωτοπόρες. Χρειάζεται λίγη διαπαιδαγώγηση. Ούτε καν διαπαιδαγώγηση. Ούτε. Οι μάζες είναι αυτορυθμιζόμενες σαν την αγορά.  Κάποιος όμως να πει από το μεγάφωνο ότι :  Μαγκιά δεν είναι το όπλο, το πουλί σου και το αυτοκίνητο. Μπορεί να είσαι γκόμενος και χωρίς όπλο, μπορεί να είσαι  εύθραυστος, τρυφερός, μπορεί να είσαι γυμνός  και επαναστάτης μαζί.  

• Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Είναι η πρώτη Ανωτάτη Σχολή σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

•   Πριν ένα μήνα στις 4  Απριλίου οι νεκροί από τον Κορονοϊό  59, τώρα  143 και θεωρείται επιτυχία. Είναι θέμα συγκρίσεων με άλλες δυνάμεις. Μόνο  μην είναι πειραγμένοι  οι αριθμοί, μόνο μη και τυγχάνει  πειραγμένη  και η έννοια της ίδιας της αριθμητικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού