Αλλάζει γνώμη η κυβέρνηση: Δημοτικά από Σεπτέμβριο…

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για απόφαση της τελευταίας στιγμής, που είναι αντίθετη με τις εισηγήσεις του υπ. Παιδείας, σύμφωνα με την οποία τα δημοτικά σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Ειδικού συνεργάτη

Οριστική πληροφορούμαστε πως είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία φέτος και η επανέναρξη των μαθημάτων να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην αρχή της περιόδου 2020-2021.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για απόφαση της τελευταίας στιγμής, που είναι αντίθετη με τις εισηγήσεις του υπ. Παιδείας, σύμφωνα με την οποία τα δημοτικά σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, η έντονη αντίδραση γονέων και επιστημόνων, η καταγραφόμενη ανησυχία της κοινής γνώμης και η ευαισθησία του θέματος, που σχετίζεται με μικρά παιδιά, φαίνεται να έχουν μετρήσει στον προσανατολισμό προς την απόφαση να μην ανοίξουν τελικά τα δημοτικά.

Οι πληροφορίες αυτές, που έρχονται σε αντίθεση με άλλες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξουν τα δημοτικά έστω και για 2 εβδομάδες, αποδεικνύει πόσο σύνθετο και ευαίσθητο είναι το θέμα, ώστε να ταλαντεύεται τόσον καιρό η κυβέρνηση ανάμεσα στις δύο επιλογές.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η αρχική κυβερνητική απόφαση ήταν το άνοιγμα των δημοτικών, σε μια γενικότερη προσπάθεια επιβεβαίωσης του κλίματος αποκατάστασης της κανονικότητας. Όμως, η δυσάρεστη κυβερνητική εμπειρία με την υπόθεση ψηφιακής μετάδοσης των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια και η αδυναμία αναλογικής εφαρμογής της στα δημοτικά (όπου επίσης θα παρεχόταν το δικαίωμα σε μαθητές να μην προσέρχονται εάν στις οικογένειές τους συμπεριλαμβάνεται άτομο υψηλού κινδύνου) έφεραν δεύτερες σκέψεις.

Σε περίπτωση που οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν θα πρέπει ακόμη να αναμένεται ταχεία ανακοίνωση της τελικής απόφασης. Ενώ, σύμφωνα με τα ως τώρα ισχύοντα με την απόφαση ανοίγματος των δημοτικών, προβλεπόταν  να γίνουν το προσεχές σαββατοκύριακο διαβουλεύσεις με υγιειονομικά στελέχη, να ανακοινωνόταν το ξανάνοιγμα την προσεχή Δευτέρα και τα δημοτικά να ξεκινούσαν την 1η Ιουνίου.

Ο προγραμματισμός αυτός, πάντα σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, προκάλεσε νευρικότητα στο μέγαρο Μαξίμου, επειδή -όπως μας μεταφέρθηκε- δημιουργούσε την εντύπωση κυβερνητικής διστακτικότητας. Έτσι, αν είναι να αναγγελθεί τελικά ότι τα δημοτικά θα επαναλειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης να γίνουν άμεσα και αιφνιδιαστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού