Ημερολόγιο Ασημάντων 299: Η κηδεία ενός σταρ και ένα μπάχαλο εν εξελίξει στην Κυψέλη

Αλλοίμονο στις χώρες που έχουν ανάγκη από σωτήρες, αλλοίμονο δις στις χώρες που έχουν ανάγκη από …σωτήρες-πρωθυπουργούς.  

8.5.20 Το κανάλι tv5monde  έχει σήμερα πολύωρο αφιέρωμα στο γάλλο βασιλιά της ροκ Johnny Hallyday. Πολύ ψηλός, πολύ ξανθός, με γαλανά μάτια σαν αμερικανός καουμπόϋ με βροντώδη φωνή, υπήρξε το ίνδαλμα της γαλλικής νεολαίας τη δεκαετία  του   ’70 και όχι μόνο. Πούλησε 110 εκατομ. δίσκους και στις συναυλίες του γινόταν ο κακός χαμός.  Αλλά τώρα βλέπω   πως κάποιοι από τους καλεσμένους του tv5 τον αποκαλούν «χαμαιλέοντα» και «οπορτουνιστή»! Μα έτσι είναι οι σταρ, μήπως δεν αλλάζουν κάθε φορά σαν χαμαιλέοντες η  Μαντόνα και  η Γκαγκά;

Στην κηδεία του το 2017 παραχωρήθηκε για πρώτη φορά μετά τον Βίκτορα Ουγκώ η Λεωφόρος των Ηλυσίων για  νεκρώσιμη περιφορά. Ως τιμητική φρουρά  τη  σορό συνόδευαν 700 μοτοσικλετιστές με μηχανές David Harley!  Παρών στην κηδεία και ο Πρόεδρος Μακρόν όπως και οι προγενέστεροι  Σαρκοζί και Ολάντ. Όχι παίζουμε. 

Στη μικρή οθόνη τώρα ο Τζόνυ τραγουδάει με τη Sylvie Vartan το Te tuer damour. Οι κινήσεις τους  είναι τελείως συγχρονισμένες, είναι κατάξανθοι θεατρικοί, πομπώδεις φαντασμαγορικοί, μυθικοί, εξωπραγματικοί εντελώς ψεύτικοι : σαν δυο κούκλες Μπάρμπι.

• Και τώρα το δικό  μας παραμύθι το δικό μου ροκ: Κόκκινη κλωστή δεμένη δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινίσει. Αρχή του παραμυθιού και τέλος της  καραντίνας.  Οι νεολαίοι και οι συλλογικότητες πιάσανε δουλειά, η κυβέρνηση δυσανασχετεί γιατί δεν μπορεί να ελέγξει όπως νόμιζε τα οργισμένα νιάτα, τους «ασυνείδητους» που δεν  σκέφτονται τη δημόσια υγεία.  Έτσι πλήθος μαζεύτηκε προχτές στη πλατεία της Αγίας Παρασκευής και πιαστήκανε οι νεολαίοι στα χέρια με την αστυνομία και θυμηθήκαμε τα ξεχασμένα δακρυγόνα. 

Δεύτερος γύρος σήμερα: Στον άγιο Γιώργη, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ευρώπης, στην Κυψέλη, οι γυναίκες, τα κουιρ και τρανς άτομα κάνουν έκκληση για  Φτου ξελεφτεριά. Θα πάμε, δεν το χάνουμε.  Καραντίνα καπούτ κι ευχαριστούμε την  Εταιρεία των  golden boys, ω Εταιρεία σε ευχαριστούμε που  μας σώσατε τη ζωή, να μην είμεθα και αχάριστοι.

Αλλοίμονο στις χώρες που έχουν ανάγκη από σωτήρες, αλλοίμονο δις στις χώρες που έχουν ανάγκη από …σωτήρες-πρωθυπουργούς.  

Έχει πολλή πιτσιρικαρία κάτω από ένα άκρως επιθετικό σύνθημα από δέντρο σε δέντρο: «Στο διάβολο η οικογένεια η θρησκεία και η πατρίς»!  Ό,τι πρέπει για να πάρουν  δρόμο οι φιλήσυχοι περιπατητές.

 Δεν υπάρχουν όμως πουθενά οι δυνάμεις των γυναικών που έκαναν  την έκκληση για το χορό του Ιού και της αντικανονικότητας,  μπαχαλάκηδες περισσότερο δείχνει το πράγμα, άλλωστε ο μισανθρωπικός αναρχισμός φαίνεται να κερδίζει έδαφος και μέσα στις συλλογικότητες των αναρχικών, οπότε μένουμε καμιά ώρα στο χώρο και αποχωρούμε ησύχως. Είναι φανερό ότι κάποια στιγμή θα γίνουν επεισόδια,  καθώς  η μικρή  πλατεία έχει τιγκάρει από  νεολαίους  οι οποίοι  ελάχιστα πράγματα φαίνεται να γνωρίζουν από Σάκο και Βατζέντηδες, από Μπακούνιν και ιούς, αλλά  πολλά και καλά από δακρυγόνα, τα οποία εγώ  πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγω λόγω σκιών στα πνευμόνια από κείνα τα αξέχαστα ληγμένα του συντρόφου Παπουτσή στο Σύνταγμα, που επιδείνωσαν μια προϋπάρχουσα κατάσταση.

Στις 22:30  βάζοντας τα κλειδιά  στην πόρτα μου άκουσα φωνές από την Αχαρνών. Τελικά ήταν οι γυναίκες επαναστάτριες  που στρίβουν  στη Δεριγνύ και θα φτάσουν όπως φαίνεται με καθυστέρηση δύο ωρών στην Κυψέλη. Μεγάλη συγκέντρωση χίλια άτομα. Το κύριο σύνθημα «Μετανάστρια ξέρεις στην Ελλάδα ζεις». Ίσως είναι μια αναφορά στην Ζιζέλ Ντενίρογλου που απεβίωσε αβοήθητη στις φυλακές της Θήβας.  Εδώ έχουμε θέσεις και απόψεις με υψηλούς τόνους και δύο κραυγαλέα αντίθετους κόσμους. Από τη μία το επαναστατημένο περιθώριο και από την άλλη μία κυβέρνηση που έχει  αναγάγει σε πολιτικό ζήτημα νο1 την επιβολή του νόμου και της τάξης, αξιοποιώντας στο σύνολο την πολιτική-κατασταλτική κληρονομιά της “έκτακτης ανάγκης” , με αφορμή τον περίφημο  “αόρατο εχθρό”.

Ζήσαμε  απαγορεύσεις κυκλοφορίας και πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, ασφυκτικό έλεγχο της κοινωνικής ζωής και της ελεύθερης, “μη παραγωγικής” δραστηριότητας των πολιτών, και ως επιστέγασμα μία έκτακτη νομοθεσία για την προστασία των αφεντικών και των πυλώνων του  συστήματος που τρίζει, μία άνευ όρου και ορίων παράδοση γης, νερού, αέρα στους “πράσινους” επενδυτές, μία επιβολή και διαχείριση του φόβου. Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν; Ας διαβάσουμε το   έντυπο των κοριτσιών που διακινούν το δικό τους καϋμό με χαμόγελο και θυμό (εντάξει το χαμόγελο παίζεται, είναι με πολλά δόντια):

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σ’ αυτούς που υπερασπίζονται τον ελεύθερο και ανοιχτό χαρακτήρα τους. Σ’ όσους υπερασπίζονται την ελεύθερη έκφραση και συνάντηση των ανθρώπων στους κατεξοχήν ζωτικούς χώρους της κοινωνικής ζωής. Σ’ αυτούς που προωθούν έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών και των αποκλεισμένων, την άμεση δράση ενάντια στη τσιμεντοποίηση/εμπορευματοποίηση πάρκων και πλατειών. Σ’ όσους συνεχίζουν να αναπνέουν ελεύθερα σε κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου που παραμένει ελεύθερη.

(…)Είναι η οικογένεια, η αστυνομία, το κράτος και όλα τα άτομα γύρω τους που υποστηρίζουν αυτή τη σεξιστική κοινωνία αυτά που μας αποκλείουν, απομονώνουν, βιάζουν και δολοφονούν. Εκείνοι ελέγχουν τα σώματά μας και περιορίζουν τις επιθυμίες μας.

Δε θέλουμε να γυρίσουμε στο «κανονικό», δε θέλουμε να γίνουμε ίσα, θέλουμε να είμαστε ελεύθερα. Η ελευθερία μας αφορμάται από τις ανάγκες αλλά επεκτείνεται και στις απολαύσεις μας. Πρόκειται για απαλλοτριώσεις, καταλήψεις, ευχάριστο συναινετικό σεξ και αναταραχές.

Εμείς δημιουργούμε τις δικές μας συνθήκες, εμείς επιλέγουμε το πότε, πού και με ποιους αγωνιζόμαστε για την ολική απελευθέρωση. Εμείς αρπάζουμε το χώρο από τα χέρια των καταπιεστών μας.

Δεν ήμασταν ποτέ τα θύματα που το σύστημά σας ήθελε, είμαστε η απειλή και η φωτιά που θα σας καταστρέψει. Μέχρι την καταστροφή του ρατσιστικού καπιταλιστικού και σεξιστικού σας κόσμου, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Μερικά λυσσασμένα κουιρφεμινιστά.

(…) Κανείς δεν υποχρεώνεται να αιτιολογήσει τον εαυτό του ή να αποδείξει κάτι.

Πάνε να αποδείξουν όμως, τα μεσάνυχτα που σμίγουνε οι ώρες, ότι υπάρχουν…διαδηλώνοντας. Έτσι θα δω  σε λίγο μέσα από τις οπτικές ίνες των sites  την πιθανή συντριβή τους από τις δυνάμεις καταστολής. Σύνηθη φαινόμενα σε κατάσταση πολιορκίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού