Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία

«Στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στην εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων BETA CAE Systems A.E., στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

«Στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στην εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων BETA CAE Systems A.E., στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Παναγιώτης Κουβράκης και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις.

«Στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία και το αποδεικνύουμε και έμπρακτα με την τελευταία ρύθμιση την οποία κάναμε, με τις υπεραποσβέσεις των δαπανών έρευνας και τεχνολογίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι αυτό θα δώσει σε καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας ένα επιπρόσθετο συγκριτικό πλεονέκτημα και κίνητρα να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στην έρευνα. Σημείωσε, δε, ότι η ρύθμιση αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου.

«Αυτά τα εργαλεία είναι πολύ σημαντικά, εμείς θέλουμε να επεκταθούμε σαν εταιρία» παρατήρησε ο κ. Κουβράκης.

«Μακάρι, το πρόβλημα των εταιριών να είναι πως θα μεγαλώσουν. Αυτό είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες, έχουνε όλα τα προσόντα έχουμε καλούς επιστήμονες, σε πολύ υψηλό επίπεδο» συνέχισε ο κ. Κουβράκης, υπογραμμίζοντας ότι το επίπεδο των σπουδών των νέων Ελλήνων επιστημόνων είναι υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι αυτό είναι θετικό. «Σε αυτό στηριζόμαστε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε πολλοί νέοι επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα».

AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού