Πούτιν: Στις 24 Ιουνίου στην Κόκκινη Πλατεία η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Νίκης

«Θα κάνουμε την παρέλαση στις 24 Ιουνίου, την ίδια ημέρα που το 1945 πραγματοποιήθηκε η θρυλική, ιστορική παρέλαση των νικητών, όταν στην Κόκκινη Πλατεία παρέλασαν οι μαχητές που πολέμησαν στα περίχωρα της Μόσχας και υπεράσπισαν το Λένινγκραντ, που πολέμησαν στο Στάλινγκραντ, που απελευθέρωσαν την Ευρώπη και κατέλαβαν με επίθεση το Βερολίνο»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με τον Ρώσο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, έδωσε εντολή να αρχίσουν οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης προς τιμήν της 75ης επετείου από την νίκη επί των ναζιστικών στρατευμάτων, στις 24 Ιουνίου.

«Θα κάνουμε την παρέλαση στις 24 Ιουνίου, την ίδια ημέρα που το 1945 πραγματοποιήθηκε η θρυλική, ιστορική παρέλαση των νικητών, όταν στην Κόκκινη Πλατεία παρέλασαν οι μαχητές που πολέμησαν στα περίχωρα της Μόσχας και υπεράσπισαν το Λένινγκραντ, που πολέμησαν στο Στάλινγκραντ, που απελευθέρωσαν την Ευρώπη και κατέλαβαν με επίθεση το Βερολίνο», αναφέρεται στο κείμενο της διαταγής του προέδρου Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε επίσης να πραγματοποιηθεί η πορεία του «Συντάγματος των Αθανάτων» στις 26 Ιουλίου, ημέρα που εορτάζεται η ημέρα του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας. Ωστόσο ο πρόεδρος Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πορεία αυτή, η οποία πραγματοποιείται για να τιμηθεί η μνήμη όσων πολέμησαν κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος), να μετατεθεί χρονικά αν κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς.

Πούτιν: Η κορύφωση του κορωνοϊού έχει περάσει εκτιμούν οι ειδικοί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, δήλωσε ότι η κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ρωσία έχει περάσει.

“Η κορύφωση έχει ήδη περάσει κατά την άποψη των ειδικών”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση που είχε μέσω βιντεοσύσκεψης με τον Ρώσο υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόϊγκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού