Στέλνουν ακόμη 14 διμοιρίες ΜΑΤ στον Έβρο

Πηγές του ΥΠΡΟΠΟ διευκρινίζουν πάντως ότι η μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων κατέστη αναγκαία λόγω της καθυστέρησης, λόγω πανδημίας, στην πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προχωρά στην ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ στον Έβρο με 14 διμοιρίες ΜΑΤ, ωστόσο όπως τονίζεται, η απόφαση δεν συνδέεται ούτε με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά ούτε και με πληροφορίες σχετικά με νέο μεταναστευτικό κύμα.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, την Πέμπτη πρόκειται να μετακινηθούν προς τη συνοριακή γραμμή συνολικά 14 διμοιρίες ΜΑΤ από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και άλλες αστυνομικές περιφέρειες, κινητοποίηση η οποία αριθμητικά βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου, την περίοδο δηλαδή που εκτυλίχθηκε η κρίση με την τουρκική πλευρά, λόγω της μαζικής συρροής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Οι επιπλέον δυνάμεις θα μετακινηθούν προς ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού στις περιοχές των Καστανέων και των Φερών, που βρέθηκαν στον πυρήνα των γεγονότων του Μαρτίου.

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί απόσπαση επιπλέον 125 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες όλης της χώρας, προς ενίσχυση των τοπικών Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή σε περιπολίες κατά μήκος των συνόρων. Η εν λόγω μετακίνηση αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα.

Πηγές του ΥΠΡΟΠΟ διευκρινίζουν πάντως ότι η μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων κατέστη αναγκαία λόγω της καθυστέρησης, λόγω πανδημίας, στην πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων και δεν συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και στελέχη της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας προς συνομιλητές τους πως πρόκειται για κίνηση προληπτικού χαρακτήρα για την αποτροπή πιθανού αιφνιδιασμού και δεν υπαγορεύται από πληροφορίες σχετικά με νέο μεταναστευτικό κύμα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού