Τένις: «Άμεση ενίσχυση για όλους με οικονομικό πρόβλημα»

Σε δεινή οικονομική κατάσταση είναι δεκάδες επαγγελματίες τενίστες και τενίστριες, μετά την ακύρωση όλων των τουρνουά, που αποτελούσαν πηγή εισοδήματος, λόγω της πανδημίας.

Σε δεινή οικονομική κατάσταση είναι δεκάδες επαγγελματίες τενίστες και τενίστριες, μετά την ακύρωση όλων των τουρνουά, που αποτελούσαν πηγή εισοδήματος, λόγω της πανδημίας. Έτσι εντείνονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση εκείνων, που πλήττονται περισσότερο από την αναστολή των αγώνων.

Προχωρά η πρόταση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που αφορά τενίστες, που βρίσκονται στο Top 750 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σέρβος σταρ, ο οποίος είναι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της διεθνούς ομοσπονδίας ανδρών (ATP), σε συνεννόηση με τον Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ προχωρούν τη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης, στο οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι παίκτες από το Top 100, τα μεγάλα Grand Slam, καθώς και η ATP, με στόχο να συγκεντρωθεί ένα ποσό γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, το οποίο και θα μοιραστεί σε όσους βρίσκονται από το Νο.250 έως το Νο.750 της κατάταξης.

Ο «Νόλε» μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή και στάθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν οικονομικά οι αθλητές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης: «Έχουμε κερδίσει αρκετά χρήματα για να κάνουμε άνετες ζωές. Είμαστε τυχεροί και ευγνώμωνες που έχουμε αυτή τη ζωή, αλλά το 95% των επαγγελματιών παικτών του τένις δυσκολεύονται οικονομικά. Ειδικά αυτοί που είναι χαμηλά στην κατάταξη. Δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αγωνιστούν για να κερδίσουν χρήματα. Για πολλούς απ’ αυτούς τους παίκτες, υπάρχει πρόβλημα βιοποριστικό και μπορεί να μη συνεχίσουν καν το επαγγελματικό τένις», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο, όχι μόνο επειδή είμαι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, αλλά και επειδή ως παίκτης του κορυφαίου επιπέδου έχω κερδίσει πολλά χρήματα από το τένις. Πρέπει να συνεισφέρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχω μιλήσει με τους Φέντερερ και Ναδάλ και θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη.»

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το σχέδιο των διεθνών ομοσπονδιών με την ονομασία «The Player Relief Fund» (ο λογαριασμός για την οικονομική ανακούφιση των αθλητών/τριών) που θα στηρίξει με περισσότερα από έξι εκατ. δολάρια τενίστες και τενίστριες που έχουν πληγεί από την απουσία αγωνιστικής δράσης. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί σε περίπου 800 αθλητές/τριες, που πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού