Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία χαλαρώνουν τους περιορισμούς στα σύνορα

Οι πολίτες των τριών χωρών που ταξιδεύουν σε μία από τις τρεις αυτές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιστρέφουν εντός 48 ωρών, από αύριο δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ κορωνοϊού και δεν θα πρέπει να περάσουν σε καθεστώς καραντίνας

Μία ημέρα μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ με τους ομολόγους του της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας και τις δικές του δηλώσεις ότι “υπάρχει θετική δυναμική για την αποκατάσταση της ταξιδιωτικής ελευθερίας στα μέσα Ιουνίου”, οι τρεις γειτονικές με την Αυστρία χώρες ανακοίνωσαν σήμερα μία χαλάρωση των συνοριακών τους περιορισμών.

Οι πολίτες των τριών χωρών που ταξιδεύουν σε μία από τις τρεις αυτές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιστρέφουν εντός 48 ωρών, από αύριο δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ κορωνοϊού και δεν θα πρέπει να περάσουν σε καθεστώς καραντίνας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ, ο οποίος, σύμφωνα, με το Τσέχικο Πρακτορείο Ειδήσεων (CTK) απεύθυνε ερώτημα προς τον Αυστριακό ομόλογό του, εάν μία παρόμοια ρύθμιση είναι δυνατόν να υπάρξει στα αυστρο-τσεχικά σύνορα, για την οποία η Πράγα είναι πρόθυμη. Στη Βιέννη, εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών ανέφερε το απόγευμα ότι η πρόταση εξετάζεται επί του παρόντος εσωτερικά.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις είχε ανακοινώσει ήδη χθες ότι οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι πολίτες θα μπορούν από την Τετάρτη να ταξιδεύουν αντίστοιχα στην άλλη χώρα για έως και 48 ώρες, χωρίς τεστ και χωρίς μετέπειτα καραντίνα, μία ρύθμιση στην οποία προσχώρησε τώρα και η Ουγγαρία.

Η ρύθμιση αυτή ισχύει για την επιστροφή Σλοβάκων πολιτών στη χώρα τους, όχι μόνον από Τσεχία και Ουγγαρία, αλλά επίσης από Αυστρία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβενία, Ελβετία και Γερμανία, οι οποίοι, επιστρέφοντας εντός 48 ωρών δεν χρειάζεται να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού τεστ για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Τσέχο υπουργό Υγείας Άνταμ Βόιτεχ, η κυβέρνηση εργάζεται επίσης σε μια γενική χαλάρωση όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι χώρες πρέπει να καταταγούν σε χώρες κινδύνου Covid -19 και σε χώρες χωρίς κίνδυνο. Άνθρωποι που θα επιστρέφουν από χώρες χωρίς κίνδυνο θα μπορούσαν να μην χρειάζονται πλέον να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού