Ρωσία: Οι Μοσχοβίτες από 1ης Ιουνίου θα μπορούν να κάνουν περιπάτους και να επισκέπτονται τα πάρκα

«Φοβάμαι πως το καθεστώς της αυτοπροστασίας, δηλαδή των υγειονομικών αυτών περιορισμών, θα διαρκέσει για πολύ, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο»

Από 1ης Ιουνίου ξεκινάει η δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και οι Μοσχοβίτες θα μπορούν πλέον να βγαίνουν και να κάνουν τους περιπάτους τους, αλλά σύμφωνα με ένα ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δημάρχου της Μόσχας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υποδιευθυντής της διοίκησης του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας Αλεξέι Νεμεριούκ.

«Διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα, βάσει του οποίου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα μπορούν να κάνουν τους περιπάτους τους» δήλωσε ο Νεμερικούκ, επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια της Μόσχας άρχισε ήδη να χορηγεί άδειες για περιπάτους.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης των περιχώρων της Μόσχας Αντρέι Βαραμπιόφ ανακοίνωσε ότι οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να επισκέπτονται και τα πάρκα με την έναρξη της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Χθες ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει ότι από 1ης Ιουνίου θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα όπως και καταστήματα που προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες (στεγνοκαθαριστήρια, καταστήματα επιδιοορθώσεων κτλ).

Σήμερα πάντως με νέες του δηλώσεις κατέστησε σαφές ότι περιοριστικά μέτρα θα υπάρχουν μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

Η Ρωσία παρουσίασε στον ΠΟΥ οκτώ υποψήφια εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού

Ρώσοι επιστήμονες έχουν κατοχυρώσει επίσημα οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσία, Μελίτα Βουινόβιτς.

«Η συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή έχουν κατοχυρωθεί οκτώ υποψήφια εμβόλια, αν και τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα. Τα εμβόλια αυτά δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας» δήλωσε η Βουινόβιτς, προσθέτοντας ότι το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ρωσία είναι έτοιμο να συνεργασθεί απευθείας με τους Ρώσους επιστήμονες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού