Μισούστιν: Επιφυλακτικά αισιόδοξοι για τον κορωνοϊό

"Η κατάσταση με την λοίμωξη του κορωνοϊού γενικά παραμένει σταθερή στην χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η εξάπλωση του κορωνοϊού σταδιακά φθίνει".

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε σήμερα ότι τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση του κορωνοϊού, συνιστούν λόγο για να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι, ενώ κάλεσε ταυτόχρονα κυβερνητικά στελέχη και ιατρικό προσωπικό να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία.

“Η κατάσταση με την λοίμωξη του κορωνοϊού γενικά παραμένει σταθερή στην χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η εξάπλωση του κορωνοϊού σταδιακά φθίνει. Οι αριθμοί μας κάνουν να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι” δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, αποτιμώντας την κατάσταση κατά την έναρξη της συνεδρίασης του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Παράλληλα κάλεσε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και το ιατρικό προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη. “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με την εξάπλωση της λοίμωξης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 180.000 κλίνες που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό και οι οποίες επαρκούν για όλες τις περιφέρειες, ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις παράγουν ημερησίως σχεδόν 9 εκατομμύρια μάσκες, περισσότερα από 250 χιλιάδες στολές προστασίας και 380 χιλιάδες λίτρων αντισηπτικά και πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 10 εκατομμύρια τεστ, και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Τέλος επισήμανε την αυτοθυσία του ιατρικούς και νοσηλευτικού προσωπικού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, λέγοντας ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με κορωνοϊό, περισσότεροι από 80.000 γιατροί και περισσότεροι από 180.000 νοσηλευτές κάθε βαθμίδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού