Παπαδημούλης: Να δουλέψουμε σκληρά για να μη χειροτερεύσει η πρόταση της Κομισιόν

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Aντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε να δουλέψουμε σκληρά για να μη χειροτερεύσει η πρόταση της Κομισιόν

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Aντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε να δουλέψουμε σκληρά για να μη χειροτερεύσει η πρόταση της Κομισιόν.

Αυτή την ώρα προέχει, αντί για πανηγυρισμούς, να δουλέψουμε σκληρά ώστε η πρόταση της Κομισιόν να μη χειροτερεύσει, καθώς και να ασχοληθούμε με εκείνες τις γκρίζες ζώνες, όπου μπορεί καμιά φορά ο διάβολος να κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους όρους αποπληρωμής, είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Η πρόταση της Κομισιόν είναι ένα σημαντικό, θετικό βήμα. Το Ευρωκοινοβούλιο και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, όλοι ανεξαρτήτως κομμάτων, πιέζαμε όλο αυτό το διάστημα για μια ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση. Είναι, όμως, μια πρόταση, δεν έχουμε τελειώσει. Ακολουθεί μια διαπραγμάτευση, στην οποία από το Συμβούλιο οι ευρώ-τσιγκούνηδες του Βορρά θα πιέζουν ώστε να χειροτερεύσει αυτή η πρόταση, ενώ το ΕΚ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία θα πιέζει για τη βελτίωση αυτής της πρότασης, πρόσθεσε.

Στο ΕΚ, παρά τις διαφορές μας, προσπαθούμε να ενώνουμε δυνάμεις διεκδικώντας, για να βελτιώνουμε και την ευρωπαϊκή πρόταση και το μερίδιο της Ελλάδας. Ως Αντιπρόεδρος του ΕΚ είμαι στην ολιγομελή, δεκαμελή επιτροπή του ΕΚ, με επικεφαλής τον Ντ. Σασόλι, η οποία διαπραγματεύεται με την Κομισιόν και το Συμβούλιο. Το ΕΚ είναι συννομοθέτης, αν δεν πει «ναι» αυτό, που έχει και τις θετικότερες για την Ελλάδα θέσεις, τότε δεν ολοκληρώνεται το πακέτο. Γι’ αυτό είναι λάθος να θεωρούμε τώρα ότι τα λεφτά έχουν «κλειδώσει» και ότι η Ελλάδα θα πάρει συγκεκριμένο ποσό. Χρειάζεται να δουλέψουμε σωστά, γιατί πρέπει την επόμενη δεκαετία να φτιάξουμε μια ισχυρότερη οικονομία, που να μην εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό, αλλά να παράγουμε και πράγματα, και ένα επίσης ισχυρότερο, κοινωνικό, σύγχρονο κράτος, υπογράμμισε επίσης ο Aντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού