Έντονη κυβερνητική δυσαρέσκεια για όσα διαμήνυσε ο Ντομπρόβσκις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, έχει ήδη διερευνηθεί και διαπιστωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο ίδιος μεθόδευσε τη συνέντευξή του στο ελληνικό μέσο, κι αυτό είναι μέρος μιας επικοινωνιακής στρατηγικής των Βρυξελλών, όπου ο κ. Ντομπρόβσκις έχει αναλάβει τον ρόλο του «κακού» της υπόθεσης

Ειδικού συνεργάτη

Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου, μετά τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, σχετικά με την αυστηρή επιτροπεία που θα πρέπει να δεχτεί η Αθήνα από τις Βρυξέλλες για να λάβει τις πιστώσεις που της αναλογούν από την πρόταση που παρουσίασε πριν μερικές μέρες η Κομισιόν.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, έχει ήδη διερευνηθεί και διαπιστωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο ίδιος μεθόδευσε τη συνέντευξή του στο ελληνικό μέσο, κι αυτό είναι μέρος μιας επικοινωνιακής στρατηγικής των Βρυξελλών, όπου ο κ. Ντομπρόβσκις έχει αναλάβει τον ρόλο του «κακού» της υπόθεσης. Ρόλο, από τον οποίο έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να αποστασιοποιηθεί η πρόεδρος φον ντε Λάιεν για να μην πληγεί η δημόσια εικόνα της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ταμείο ανασυγκρότησης της ΕΕ και θα πρέπει να αναληφθούν μεσολαβητικές προσπάθειες γιατί οι διαφωνίες παραμένουν και είναι βαθιές.

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών ήρθε λίγες ώρες αργότερα, όταν ο κ. Ντομπρόβσκις σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις που επαληθεύουν ότι οι επιδοτήσεις από το ταμείο ανασυγκρότησης της Κομισιόν προς τις χώρες-μέλη θα παραχωρούνται υπό καθεστώς αυστηρής εποπτείας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, όπως αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, ξεκίνησε από την Ελλάδα τις ανακοινώσεις για τα «κακά νέα» που περιλαμβάνονται στην πρόταση φον ντε Λάιεν, επειδή στη χώρα μας είναι πολύ πιθανό να μην αποφευχθεί διπλή επιτροπεία: μία στο πλαίσιο της μετά το 3ο μνημόνιο παρακολούθησης των δημοσιονομικών δεδομένων  και μία για τις μεταρρυθμίσεις που θα απαιτήσει η Κομισιόν να εφαρμοστούν για να παραχωρηθούν προς τη χώρα μας οι επιδοτήσεις που προτείνει η Επιτροπή.

Η έντονη δυσαρέσκεια του μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, προέρχεται από την αναπόφευκτη καθυστέρηση που προβλέπεται ότι θα προκύψει σε μια διαπραγμάτευση Αθήνας-Βρυξελλών για την κατάρτιση της συμφωνίας μεταρρυθμίσεων μεταξύ των δύο, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση των επιδοτήσεων προς την Ελλάδα. Η διαδικασία αυτή χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά χρονοβόρα από το μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη πιστώσεων ήδη εντός του καλοκαιριού, αφού τα έσοδα από τον τουρισμό που κάθε χρόνο στηρίζουν δημοσιονομικά τη χώρα μας προβλέπεται ότι θα κάνουν «μεγάλη βουτιά» το επόμενο δίμηνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού