Επανέρχεται ο εφιάλτης με τη διαρροή 21.000 τόνων πετρελαίου στην Αρκτική

Επανέρχεται ο εφιάλτης με τη διαρροή 21.000 τόνων πετρελαίου στην Αρκτική, καθώς το πρόβλημα έχει επεκταθεί σε λίμνη δίπλα στον Αρκτικό Ωκεανό, απειλώντας τη βιοποικιλότητα της περιοχής

Επανέρχεται ο εφιάλτης με τη διαρροή 21.000 τόνων πετρελαίου στην Αρκτική, καθώς το πρόβλημα έχει επεκταθεί σε λίμνη δίπλα στον Αρκτικό Ωκεανό, απειλώντας τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Η διαρροή 150.000 βαρελιών πετρελαίου στη λίμνη κοντά στο Νόριλσκ, απειλεί τη ζωή εκεί, με τις αρχές να προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της κηλίδας, προτού αυτή φτάσει στον Αρκτικό Ωκεανό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι επιστήμονες κατέταξαν το εν λόγω ατύχημα ως ένα από τα μεγαλύτερα στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

«Μιλάμε για νεκρά ψάρια, μολυσμένα νερά και δηλητηριασμένα ζώα», τονίζει ο Σεργκέι Βέρχοβετς, μέλος της WWF Ρωσίας.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του επικεφαλής λειτουργίας της μονάδας που είχε υπό τον έλεγχό της το τάνκερ. Η εν λόγω μονάδα παράγει ηλεκτρικό σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια εντός του Αρκτικού Κύκλου, τα ορυχεία του Νόριλσκ.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού