Κίνα-Covid-19: Νέα μέτρα περιορισμού σε συνοικίες του Πεκίνου

Αρκετές συνοικίες της κινεζικής πρωτεύουσας εγκατέστησαν σήμερα σημεία ελέγχου, έκλεισαν σχολεία και έδωσαν εντολή για διενέργεια τεστ στους πολίτες για τον νέο κορονοϊό ύστερα από την απρόσμενη αύξηση στα κρούσματα που συνδέεται με τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στην Ασία

Αρκετές συνοικίες της κινεζικής πρωτεύουσας εγκατέστησαν σήμερα σημεία ελέγχου, έκλεισαν σχολεία και έδωσαν εντολή για διενέργεια τεστ στους πολίτες για τον νέο κορονοϊό ύστερα από την απρόσμενη αύξηση στα κρούσματα που συνδέεται με τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στην Ασία.

Ύστερα από σχεδόν δύο μήνες χωρίς νέα κρούσματα, αξιωματούχοι του Πεκίνου ανακοίνωσαν 79 νέα περιστατικά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, την μεγαλύτερη εστία κρουσμάτων στην πόλη από τον Φεβρουάριο.

Η επιστροφή του κορονοϊού έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας στο Πεκίνο, που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία πολλών μεγάλων επιχειρήσεων, σε μια εποχή κατά την οποία η Κίνα προσπαθεί να εξέλθει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρέθηκε λόγω της πανδημίας.

«Οι προσπάθειες περιορισμού μπήκαν γρήγορα σε ρυθμό πολέμου», δήλωσε ο Σου Γινγκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχων των τοπικών αρχών σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον Σου, 7.200 γειτονιές και σχεδόν 100.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ελέγχου της πανδημίας έχουν μπει στο ‘πεδίο της μάχης’.

Το ξέσπασμα των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στην αγορά Σινφάντι, όπου κάθε μέρα αλλάζουν χέρια χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος.

Ένα συγκρότημα αποθηκευτικών χώρων και αιθουσών συναλλαγής που καλύπτουν έκταση ίση με σχεδόν 160 γήπεδα ποδοσφαίρου, η Σινφάντι είναι πάνω από 20 φορές μεγαλύτερη από την αγορά θαλασσινών στην πόλη Ουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος ιός.

Τα νέα κρούσματα είχαν ως αποτέλεσμα τοπικοί αξιωματούχοι σε πολλές συνοικίες του Πεκίνου να επιβάλουν εκ νέου αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως σημεία ελέγχου σε 24ωρη βάση, κλείσιμο σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων και εκ νέου θερμομετρήσεις σε εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ και γραφεία.

Δόθηκε επίσης η συμβουλή στους κατοίκους στο Πεκίνο να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τον συνωστισμό.

Κάποιες περιοχές έστειλαν ακόμα και αξιωματούχους σε συγκροτήματα κατοικιών σε μια επιχείρηση ‘πόρτα-πόρτα’ προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί την αγορά Σινφάντι ή ήρθαν σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε σε αυτήν. Το Πεκίνο ξεκίνησε χθες τα μαζικά τεστ, με δεκάδες χιλιάδες ελέγχους. Έως σήμερα το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί δείγματα από 8.950 ανθρώπους που εντοπίστηκε ότι βρέθηκαν πρόσφατα στη Σινφάντι, δήλωσε ο Γκάο Σιαοτζούν, από την επιτροπή δημόσιας υγείας του Πεκίνου, στη ενημέρωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα από τους πρώτους 6.075 ελέγχους ήταν αρνητικά.

Έκλεισαν ξανά οι χώροι άθλησης στο Πεκίνο

Η Δημαρχία του Πεκίνου αποφάσισε να κλείσει εκ νέου τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, μετά από την ξαφνική επανεμφάνιση του κορονοϊού. Οπως ανακοίνωσε σχετικά, ο ανώτερος δημοτικός αξιωματούχος, Σου Γινγκ, πρόσθεσε ότι στις κατοικημένες περιοχές, θα πρέπει να αποκατασταθούν οι έλεγχοι θερμοκρασίας στις εισόδους αυτών των χώρων -οι οποίοι είχαν πρόσφατα ανασταλεί- και να απαγορευθεί η πρόσβαση σε μη κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού