Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας: Οικογένειες προσφύγων εμποδίστηκαν από την αστυνομία

Το απόγευμα οικογένειες προσφύγων που επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικόσυμβούλιο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για το ζήτημα των εξώσεων εμποδίστηκαν από την αστυνομία

Το απόγευμα οικογένειες προσφύγων που επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για το ζήτημα των εξώσεων εμποδίστηκαν από την αστυνομία.
Η Ανοιχτή Πόλη, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης (όπου λαμβάνει πλέον χώρα το δημοτικό συμβούλιο) προσφύγων που έχουν ήδη πάρει πολιτικό άσυλο και που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αγωνία τους και να αναζητήσουν ελπίδα για στοιχειώδεις όρους διαβίωσης.
Όπως καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη «η παράταξη του κύριου Μπακογιάννη τους κράτησε ωστόσο σε απόσταση, καταψηφίζοντας την πρόταση αυτή μαζί με την παράταξη του κύριου Κασιδιάρη. Η παράταξη Μπακογιάννη δεν έδωσε θετική ψήφο ούτε στο ψήφισμα που κατατέθηκε – και τελικά υπερψηφίστηκε – για να διεκδικήσει ο Δήμος Αθηναίων την υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης για την εξασφάλιση της στέγασης αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού