ΠΟΥ: Ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την αύξηση κρουσμάτων από το Πεκίνο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ενημερώθηκε για την αύξηση κρουσμάτων από το Πεκίνο από Κινέζους αξιωματούχους. «Ο ΠΟΥ αντιλαμβάνεται ότι η γενετική ακολουθία θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν μόλις ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές αναλύσεις», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωση

ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ενημερώθηκε για την αύξηση κρουσμάτων από το Πεκίνο από Κινέζους αξιωματούχους. «Ο ΠΟΥ αντιλαμβάνεται ότι η γενετική ακολουθία θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν μόλις ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές αναλύσεις», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν, ερωτηθείς εάν η Κίνα μοιράστηκε πληροφορίες με τον ΠΟΥ για την εστία του ιού, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες αλλά ότι η Κίνα και ο ΠΟΥ είναι σε στενή επικοινωνία.

Επιδημιολόγος που συνεργάζεται με την κυβέρνηση στο Πεκίνο δήλωσε ότι η ακολουθία DNA του ιού έδειξε ότι το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στην αγορά Σινφάντι μπορεί να προήλθε από την Ευρώπη.

«Δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει τελείως το σχήμα της μετάλλαξης και μετάδοσης του νέου κορονοϊού, και με την επιδημία να συνεχίζει να εξαπλώνεται στο εξωτερικό, η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Σου Χετζιάν, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Πεκίνου σε συνέντευξη Τύπου.

Τοπικές αρχές σε άλλες περιοχές της Κίνας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα εάν δεν είναι απαραίτητο και εφάρμοσαν πρωτόκολλα απομόνωσης για κάποιους επισκέπτες από το Πεκίνο.

Η Γουάνγκ Σιαογιάνγκ, που εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις στη νότια πόλη Σεντζέν, είπε ότι έλαβε γραπτό μήνυμα από τις αρχές που της ζητούσαν να παραμείνει στο σπίτι της για 14 ημέρες μετά την επιστροφή της από το Πεκίνο την Παρασκευή.

Η βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και η Χεμπέι στα βόρεια ανακοίνωσαν κάποια κρούσματα που συνδέονται με την εστία στο Πεκίνο. Η Σιτσουάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας ανακοίνωσε ένα πιθανό κρούσμα.

Το Μπαοντίνγκ, μια βιομηχανική πόλη, νοτιοδυτικά του Πεκίνου, παρακολουθεί στενά όσους φθάνουν εκεί.

«Κάθε είσοδος του Μπαοντίνγκ θα πρέπει να φυλάσσεται στενά για να αποτραπεί η εξάπλωση της μόλυνσης», δήλωσαν αξιωματούχοι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού