Ίρβινγκ: «Είμαστε στο στόχαστρο πάνω από 500 χρόνια – Λέμε ως εδώ»

Ο Αμερικανός σταρ των Νετς είναι εκ των μπροστάρηδων κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος στις ΗΠΑ και με νέα ανακοίνωσή του ESPN, ζητάει απαντήσει σε αρκετά θέματα.

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα μέχρι να διακοπεί η σεζόν στο NBA, ύστερα από τα περιστατικά βίας και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολις, εμφανίζεται ο Καϊρί Ίρβινγκ.

Ο Αμερικανός σταρ των Νετς είναι εκ των μπροστάρηδων κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος στις ΗΠΑ και με νέα ανακοίνωσή του ESPN, ζητάει απαντήσει σε αρκετά θέματα.

Σε αυτή την επιστολή, οι παίκτες στέκονται για ακόμα μία φορά στο θέμα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας προς τους Αφροαμερικανούς, αναφέροντας κάποια στιγμή ότι

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο 28χρονος αθλητής αναφέρει μεταξύ άλλων «ως μία καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να ‘μας προστατεύουν και υπηρετούν’ λέμε ως εδώ».

Στη συνέχεια, θέτει ερωτήματα με την στάση του ΝΒΑ απέναντι στον ρατσισμό, ενώ ζητάει απαντήσεις σε θέματα όπως τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Φλόριντα (όπου πρόκειται να γίνουν οι αγώνες), τις συνθήκες της καραντίνας των παικτών, την ασφάλιση των παικτών σε περίπτωση ασθένειας, αλλά και το πλάνο του ΝΒΑ για την περίπτωση που υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Καταλήγοντας, ο Ίρβινγκ υπογραμμίζει στην επιστολή του – που υπογράφουν και αθλήτριες του WNBA – πως «όλο αυτό δεν γίνεται για τους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για ένα γκρουπ ανδρών και γυναικών που είναι ενωμένοι για την αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρησιμοποίηση και κακοποίηση. Ποια είναι η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα; Είμαστε εδώ για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΑΓΗ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού