Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων: Αλληλεγγύη στις/στους κρατουμένους/ες της Πέτρου Ράλλη

Σε διαμαρτυρία για το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη και τις άθλιες συνθήκες κατά των μεταναστριών-των που φιλοξενεί προχωρά η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων και καλεί σήμερα, Τρίτη στις 12 μπροστά στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Ευαγγελιστρίας 2, (δίπλα στη Μητρόπολη) με αίτημα να πάψουν οι άθλιες συνθήκες κράτησης στο Αλλοδαπών και να κλείσει το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων καλεί σε διαμαρτυρία συλλογικότητες και πολίτες την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι,μπροστά στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Ευαγγελιστρίας 2, (δίπλα στη Μητρόπολη) με αίτημα να πάψουν οι άθλιες συνθήκες κράτησης στο Αλλοδαπών και να κλείσει το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει καταγγελίες για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε όσες/ους κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη. Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, προσβολές, ξυλοδαρμοί, ηλεκτρικές εκκενώσεις με τέιζερ. Κελιά βρώμικα γεμάτα ψείρες και κοριούς, άθλιο φαγητό, βρώμικο νερό, ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής.

Σημειώνουμε ότι οι μετανάστριες/στες κρατούνται επειδή είχαν την ατυχία να βρεθούν χωρίς χαρτιά ή απλά έληξε η άδεια παραμονής τους καθώς δεν είχαν να πληρώσουν για την ανανέωσή της. Πολλοί απ’ αυτούς ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα και προέρχονται από Παλαιστίνη, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, Σομαλία, Νιγηρία, Αιθιοπία, Ερυθραία, Καμερούν, Μαρόκο, Ινδονησία, Κίνα, Θιβέτ, Φιλιππίνες, Αλβανία, Γεωργία, Λευκορωσία, Ιταλία και Τουρκία.

Υποτίθεται ότι κρατούνται εκεί για να διευκολυνθεί η απέλασή τους, αλλά οι περισσότερες/οι δεν απελαύνονται ποτέ. Αποτελεί έγκλημα να στερεί το κράτος την ελευθερία κάποιου μόνο και μόνο γιατί θέλει να τον απελάσει. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει ότι η κράτηση πρέπει να είναι το τελευταίο μέτρο σ’ αυτή την περίπτωση.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού