Ημερολόγιο Ασημάντων 313: Green tea με Μυλωνάδες/Ένας Αρχιερεύς Αλή Πασάς των Ακινήτων

...ερχόμαστε στον Αφροαμερικανό ακτιβιστή ποιητή  Amiri Baraka (1934) που παρουσιάσαμε στην αρχή του Ημερολογίου και είναι επίκαιρος με την άγρια δολοφονία του Φλόιντ. Στην πραγματικότητα  αυτό τον ποιητή μας τον γνωρίζει ο  συνεκδότης του Tεφλόν Jazra Khaleed ο οποίος μεταφράζει και γράφει ένα θαυμάσιο κείμενο για τη ζωή και την ποίηση του Μπαράκα. Μία ποίηση βίαιη, άμεση ενάντια στο ρατσισμό της λευκής Αμερικής

14.6.20 Αφήνουμε τη γαλλίδα ποιήτρια Κεντέν και ερχόμαστε στον Αφροαμερικανό ακτιβιστή ποιητή  Amiri Baraka (1934) που παρουσιάσαμε στην αρχή του Ημερολογίου και είναι επίκαιρος με την άγρια δολοφονία του Φλόιντ. Στην πραγματικότητα  αυτό τον ποιητή μας τον γνωρίζει ο  συνεκδότης του Tεφλόν Jazra Khaleed ο οποίος μεταφράζει και γράφει ένα θαυμάσιο κείμενο για τη ζωή και την ποίηση του Μπαράκα. Μία ποίηση βίαιη, άμεση ενάντια στο ρατσισμό της λευκής Αμερικής.

O Μπαράκα από το 1965 ηγείται του κινήματος  των Μάυρων τεχνών (Black Arts Movement) και στις απαγγελίες του ο αισθητικός πειραματισμός συναντά την πολιτική διαμαρτυρία

Τα ποιήματα είναι μαλακίες εκτός κι αν είναι δόντια ή δέντρα ή σωρός λεμόνια σε ένα σκαλί. Ή μαύρες κυράδες που πεθαίνουν από άντρες που τους χαρίζουν νικέλινες καρδούλες και τις σαπίζουν στο ξύλο (…)

Αυτό που νόμιζα  πώς ήταν αγάπη μέσα μου το συναντάω σαν φόβο(….) Αν και είμαι άνθρωπος που κάνει φασαρία εν τη γενέσει των τρόπων του.

(…) Θέλουμε ποιήματα που σκοτώνουν

(…)Βρίσκομαι μέσα σε κάποιον που με μισεί. Κοιτάζω μέσα από τα μάτια του, αγαπώ τις αξιολύπητες γυναίκες του.

Θέλουμε ποιήματα που πυροβολούν.

15.6.20  Δευτέρα. Όλη την ημέρα σπίτι. Ήλθαν το βράδυ επίσκεψη οι Μυλώναδες.  Ο  καλός φίλος Διονύσης ο Εξαρχειώτης από τη Μελβούρνη, που μας προμήθευε βιβλία στο Πανεπιστήμιο, τώρα κάτοικος Σχοινιά παντρεμένος με τη Ναζ από το Σιάμ. Είπαμε τα δικά μας και ήπιαμε green tea. Είπανε να με φιλοξενήσουν για τα μπάνια του μοναχού, αλλά δεν νιώθω  άνετα  να με φιλοξενούν, προτιμώ να φιλοξενώ εγώ, αλλά δεν έχω ένα θέρετρο ελκυστικό και παραθαλάσσιο παρα θιν αλός κι αυτό είναι ένα έλλειμμα που όλο έλεγα τόσο καιρό να το δω, μπας και πάρουν φωτιά τα βατραχοπέδιλα, αλλά μπα, πού; Ψάχνοντας στο τρίγωνο  Ικαρίας-Κυθήρων  και Ιθάκης κατέληξα ισόβια στη Θύρα 13 και Δεριγνύ γωνία.

16.6.20  Στην πόρτα μου το μεγάλο μέντιουμ Dinami Latif. Πρόκειται για τον ίδιο μάγο χρόνια ολάκερα. Άσπρισαν τα μαλλιά του και μεγάλωσε η ουρά του. International African spiritual Healer and advisor επί παντός του επιστητού, θεράποντος πάσης νόσου και μαλακίας.  Θαυματουργός. Μπορεί  να κάνει αγνώστους να ερωτευθούν, τους ερωτευμένους καλύτερα από πριν, δίνει πανίσχυρα φυλακτά για προστασία. Λύνει σημαντικές δικαστικές υποθέσεις και δη «σεξουαλικού περιεχομένου» παρακαλώ.  Έχουμε νέους σομαλούς στην πολυκατοικία που έχουν ανάγκη από πνευματική τροφή. Εγώ θα έπαιρνα μία σκέτη Σωμα Λή, λιγνή. Αν και θα προτιμούσα κορμοστασιά από την   Ερυθραία.

 

• Στις 16 Ιουνίου  1963 η Βαλεντίνα Τερέσκοβα γίνεται η πρώτη γυναίκα που ταξιδεύει στο διάστημα ως πλήρωμα του  Vostok 6. Αυτηνής της κυρίας το ημερολόγιο θα άξιζε να δούμε. Αλλά κρατούσε;   Επίσης σαν σήμερα, το 1920 ιδρύεται το δικαστήριο της Χάγης. Με δικάζουν ευρωπαϊκά προτού γεννηθώ.

 

17.6.20 Θα απαγορευθεί το κεφαλοκλείδωμα ως μέθοδος συλλήψεως από τη γαλλική αστυνομία. Θα βρουν άλλους τρόπους να συλλαμβάνουν τους κακούς και τους διαμαρτυρόμενους. Κάτι με ηλεκτρισμό, κάτι με απόχη ή με λάσο, εν πάση περιπτώσει να μην τους πνίγουμε κιόλας με την πρώτη.

 

• Oκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού πέφτουν στον ωκεανό και δημιουργούν θανατηφόρες συγκεντρώσεις. Πριν από εκατό χρόνια βρήκαμε το πλαστικό και παλέψαμε να το κάνουμε όλο και πιο ανθεκτικό εις τους αιώνας. Το πλαστικό θα αντέξει, ο πλανήτης γη ουχί. Ο πολιτισμός σκοτώνει τον πλανήτη, κόσμο και κοσμάκη καρχαρίες και καρχαριάκια.

 

• Το ξενοδοχείο Oscar -καθώς πηγαίνουμε στο σταθμό Λαρίσης που έσφυζε από ζωή- έχει αναρτήσει ένα χαρτί στην είσοδο και λέει ότι δεν θα ανοίξει φέτος. 24 τεράστιες γλάστρες στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το ξενοδοχείο, με διακοσμητικά φυτά και δενδρύλλια μαραμένα  σε μια άθλια εικόνα. Ο ιδιώτης κατέβασε ρολά σήκωσε τα χέρια ψηλά κι άφησε τα φυτά του ξερά

 

18.6.20 Πέμπτη. Για πολυτελή βίο σε διαμέρισμα 6.5 εκατ. δολαρίων εγκαλείται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας .  Ολαλά ! Nέο φυντάνι, Ορθόδοξο.  Ο Αρχιερεύς  των αποδήμων ως bon viveur και Αλή πασάς των Ακινήτων. Έλα βρε πονηρούλη χριστιανέ ποιον κοροϊδεύετε  όταν βγάζεις ανακοίνωση και λες ότι είναι της Αρχιεπισκοπής το ακίνητον! Όχι Γιάννης Γιαννάκης! Ποιος διοικεί την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας; Και ποιος διέταξε να αγοραστεί το πανάκριβο   υπερδιαμέρισμα με θερμαινόμενη πισίνα για τα γένια σου και θέα τη μοναδική Όπερα Χάουζ του Σύδνεϋ και τη Γέφυρα;

Διότι τώρα πια εσύ θερμαινόμενε, ρασοφόρε εισβολέα  μπορείς από τους Ουρανούς να βλέπεις με τα κιάλια σου τους άστεγους κάτω από τη Γέφυρα να τουρτουρίζουν στο κρύο  ενώ  θα προσεύχεσαι για τις ψυχές τους, άθλια καρικατούρα του Θεού επί γης.

Αλλά φταίει και το ποίμνιον.

Το ποίμνιον θέλει ηγέτες που να ζουν σε παλάτια ανάλογα με το μέγεθος της Μεγαλοσύνης τους. Το ποίμνιο  θέλει βασιλιάδες και αρχιπαπάδες.

Θέλει ηγέτες πνευματικούς-στρατιωτικούς-πολιτικούς, θεϊκούς  με πολύ λειρί, θέλει στέμματα, σκήπτρα, ράβδους, σημαίες με δικέφαλους αετούς σε κάστρα και υπερπολυτελή διαμερίσματα, εις τα δε  αμάξια  και τις καρότσες δικέφαλα κοτόπουλα.

Το ποίμνιο είναι πιο επικίνδυνο από τον κοκορόμυαλο αρχιερέα του.

Το ποίμνιο όμως μπορεί να γίνει και μάζα επαναστατική να σε λυντσάρει. Φυλαχτείτε από τη στιγμή που θα το διεγείρω και  θα το ωθήσω σε βανδαλισμούς με το μαγικό μου ραβδί. Φυλαχθείτε από τη Δεύτερη Παρουσία μου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού