Τριγμοί για τις υποθέσεις διαφθοράς

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία μετά την αιφνίδια φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό από τις αλλεπάλληλες υποθέσεις καταγγελλόμενης διαφθοράς για πολιτικά πρόσωπα.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία μετά την αιφνίδια φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό από τις αλλεπάλληλες υποθέσεις καταγγελλόμενης διαφθοράς για πολιτικά πρόσωπα.

Έγκυρες κυβερνητικές πηγές προέβλεπαν ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η πολιτική επικαιρότητα θα επικεντρωθεί σ’ αυτά και το πολιτικό κλίμα θα επιβαρυνθεί. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι η προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, ελπίζεται ότι θα ολοκληρώσει σύντομα τις εργασίες της, αφού έχει ωριμάσει ο χρόνος για την τελική απόφαση παραπομπής του Δ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο, ενώ για τις υπόλοιπες υποθέσεις θα επιληφθεί η τακτική δικαιοσύνη.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι απέρριπταν κατηγορηματικά ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση που υποκινεί τέτοιες εξελίξεις και διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο να επανεκκινήσει η οικονομία μετά το σοκ του λοκντάουν.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η έξαρση του φαινομένου αναφοράς σε πολιτικά σκάνδαλα, αποδίδεται στην κυβέρνηση, η οποία, όπως μας έλεγαν υψηλόβαθμες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή πολιτική διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ανοίγουν καθημερινά μεγάλες πληγές σ’ όλα τα θέματα  (από τα εθνικά θέματα και την οικονομία, ως την καθημερινότητα και τα θεσμικά ζητήματα). Έτσι, έλεγαν οι ίδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προσφεύγει στη σκανδαλολογία για να σκεπάσει δικές της ατασθαλίες, ενώ ευελπιστεί ότι με τη γενικευμένη σκανδαλολογία μέρος της φθοράς της θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν ότι ακριβώς πριν έρθει η πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκέντρωση στο ΤΑΕ KWON DO είχε δηλώσει παρών να αντιμετωπίσει τις τυχόν πολιτικές διώξεις σε βάρος του, που από τότε πιθανολογούνταν. Ο πρώιμος εκείνος ανένδοτος αγώνας που είχε κηρύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να αναληφθεί στις πραγματικές διαστάσεις του και αυτό θα τονίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το προσεχές Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ίδιο κλειστό στάδιο.

 

 

Ειδικού συνεργάτη  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού