Ημερολόγιο Ασημάντων 314: Άμυνα στην Οικονομία και λίγη “ανάπτυξη” μεταμφιεσμένη σε βιτριολίστρια

Τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κύπελλα στο ποδόσφαιρο τα έχει σηκώσει ο Μουρίνιο παίζοντας άμυνα με αδρά αμοιβή. Προϋπήρξε το κατενάτσιο του Χερέρα όλα τα λεωφορεία μπροστά από την εστία. Η Γερμανία επίσης  παίζει πειθαρχημένο ποδόσφαιρo και έχει πάρει τα ίδια παγκόσμια κύπελλα με τη φανταιζί Βραζιλία. Οι προπονητές  Ρεχάγκελ   και Σάντος διέπρεψαν στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και μας ανέβασαν επίπεδο παίζοντας σκληρή άμυνα. Κι ο Πετροσιάν έπαιζε την καλύτερη άμυνα στο σκάκι

Ρεχάγκελ

19.6.20 Παρασκευή. Σκεφτόμουν…

Τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, μου λείπουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, μείναμε από λάδι.

Αναλογίζομαι τους κινδύνους που περιέχει αυτό το καλοκαίρι και πόσο δύσκολο είναι ένα  ταξίδι με αεροπλάνο. Με απλησίαστη πλέον την τιμή των εισιτηρίων.

Και πόσο μακριά είναι η Αυστραλία που ακόμη και τον «καλό καιρό» δεν μπόρεσα να προλάβω τον πατέρα μου ζωντανό.

Σκεφτόμουν το φίλο μου το Σωκράτη που ζει στη Βρισβάνη, έκανε καριέρα, Οικογένεια και σεβαστή περιουσία,  αλλά επισκεπτόμενος την Αθήνα γνώρισε τον «αληθινό έρωτα» και τώρα θα τον  χάσει (τον αληθινό) με τις ασταθείς  πτήσεις και στέκει αμήχανος μπρος  τη Σεβαστή (περιουσία).  Τον ρωτάω πότε θα έλθει και ως αρχαιολάτρης μου λέει: εν οίδα ότι ουδέν οίδα.

Σκέφτομαι το φίλο μου τον Τσίρκα, που κατέληξε σε Οίκο Ευγηρίας στη Μελβούρνη με άνοια, αφού  πρώτα έχασε τη μονάκριβη κόρη του και τώρα δεν τον επισκέπτεται κανείς πλην Καραμάρκου.

Σκεφτόμουν τις τιμές των μετοχών (και δη των πετρελαϊκών και αεροπορικών Εταιρειών) τις οποίες γκρέμισε ο κακός ιός, σκεφτόμουν  την Μπέμπα που περιμένει να διοριστεί ως συμβασιούχους  δημοσίου, έχοντας  όλα τα σχετικά προσόντα και τα points της μακρόχρονης ανεργίας, αλλά χρειάζονται και οι απαραίτητες προκηρύξεις θέσεων, που ο υπουργός Ανεργίας κάθε πρώτη του μηνός  αναγγέλλει,  αλλά όλο το αναβάλλει, πάνε δυο χρόνια τώρα.

Σκεφτόμουν πάνω απ’ όλα τα παιδιά μου που δεν θα έλθουν ούτε αυτό το καλοκαίρι  και τους συντρόφους της χαρούμενης σταλινικής συμμορίας  που δεν θα δω φέτος για να προχωρήσουμε την επανάσταση που λέγαμe.

-Μπέγροβιτς τώρα στο κομπιούτερ, αλλαγή διάθεσης. Να χορεύουν και οι ελέφαντες Undeuxtrοisquatre:  τρομπέτα. Μπουμ μπουμ μπουμΚαλαζνίκοφ καλαζνίκοφ. If you dont go crazy you are not normal! Και το ελληνικό alter ego των σέρβων η Αγία Φανφάρα σατιρίζει τους πολιτικούς και καταγγέλλει την καταστροφή του περιβάλλοντος εδώ:

-Κανένας  δεν καταλαβαίνει όμως πως τα έχεις δώσει όλα.

20.6.20 Πρέπει να δώσεις ακόμα.

Mια ποιήτρια που μαζεύει νοίκια, ένας συγγραφέας που παίζει χρηματιστήριο. Η νέα αποικιοκρατία όπως και η παλιά μιλάει αγγλικά.  Ο γάλλος παίκτης Μουνιέ του Παναιτωλικού μιλάει αγγλικά.  Ο σέρβος προπονητής Ομπράντοβιτς μιλάει αγγλικά. Είναι κοσμοπολίτης, είναι ευρωπαίος και παίζοντας μία επιθετική άμυνα έχει μονοπωλήσει τα κύπελλα στο μπάσκετ. Όλοι πρέπει να μιλάμε αγγλικά και να παίζουμε άμυνα στον επαγγελματικό αθλητισμό και όχι μόνο, αν θέλουμε να προκόψουμε. Προ –κόψαμε: κοψοχρονιάς αρπάξαμε τα σπίτια στους πλειστηριασμούς των πτωχευμένων, τα οικόπεδα στην Κινέττα και στην Πάρνηθα  και τα καλύτερα εφάπαξ στο δημόσιο.

-Τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κύπελλα στο ποδόσφαιρο τα έχει σηκώσει ο Μουρίνιο παίζοντας άμυνα με αδρά αμοιβή. Προϋπήρξε το κατενάτσιο του Χερέρα όλα τα λεωφορεία μπροστά από την εστία. Η Γερμανία επίσης  παίζει πειθαρχημένο ποδόσφαιρo και έχει πάρει τα ίδια παγκόσμια κύπελλα με τη φανταιζί Βραζιλία. Οι προπονητές  Ρεχάγκελ   και Σάντος διέπρεψαν στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και μας ανέβασαν επίπεδο παίζοντας σκληρή άμυνα. Κι ο Πετροσιάν έπαιζε την καλύτερη άμυνα στο σκάκι.

Το αμυντικό σύστημα είναι απαραίτητο, όπως και στην οικονομία. Όπου πρέπει να είμαστε άκρως πειθαρχημένοι και να μην διασπαθίζουμε το χρήμα στα σκυλάδικα, στη γκαλερί Λαφαγιέτ, στα Κουφονήσια, στο Μον Παρνές και στα βιβλιοπωλεία, διότι θα υποστώμεν τας συνεπείας μνημονίων και βαρέων κυρώσεων. Θα καταντήσουμε επαίτες σαν την Ελλάδα και την ομάδα μας τον Παναθηναϊκό που κάποτε χαίρονταν  ανυποψίαστα το παιχνίδι, την  εφήμερη χαρά και δόξα λαμπρή.

Είναι ένα σκατά Σάββατο: η Μπέμπα ξεσκατώνει τη μάνα της, ο Φύσσας έφυγε για καλοκαίρι στη Κυλλήνη με τον πατέρα του,  ο   φίλος μου Τζορτζ έχει πάει σε κηδεία στη μεγαλόνησο , η Μπουμπού έχει ταχυπαλμίες και ίωση, ο δε Καλουδιώτης στη Σύρο προσπαθεί να πουλήσει ο σπίτι του στους ξένους που καθυστερούν να φτάσουν λόγω κορονοϊού. Κάνω μια σύντομη βόλτα στο Θησείο αλλά στην επιστροφή με πιάνει κατάθλιψη με τη μιζέρια στη γειτονιά, τα δυστυχισμένα ζόμπι με τα κινητά τηλέφωνα στο πεζοδρόμιο της Αχαρνών,  τους άστεγους στις πόρτες εγκαταλειμμένων μαγαζιών,  τους ναρκομανείς  στις κόγχες των σπιτιών, μια   αθλιότητα η γειτονιά και δεν έχει και τίποτα η τηλεόραση. Λίγη “ανάπτυξη” μόνο  μεταμφιεσμένη σε βιτριολίστρια

-Να πεθάνουν όλες οι Ελλάδες. Σύνθημα στον τοίχο της πολυκατοικίας μας Α όχι κι έτσι, μη με πιάσει το εθνικο-φρενικό μου τώρα! Αν είναι έτσι να πεθάνουν όλες οι Αλβανίες, οι Τουρκίες, οι Αραβίες κλπ.. Βγάζω το μαγικό μου σπρέι  (και δεν μπορώ να το ζουλήξω kala με τον αντίχειρα) και διορθώνω: Να πεθάνουν όλα τα κράτη.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού