Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν: Μονόδρομος το Ταμείο Ανάκαμψης

Την ελπίδα ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το Ταμείο Ανάκαμψης στην επόμενη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν

Μακρόν - Μερκελ

Την ελπίδα ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το Ταμείο Ανάκαμψης στην επόμενη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Παρά πολλές συνομιλίες» δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, δήλωσε η Αν. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση, ακόμα κι αν υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος». Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα πως απαιτείται επείγουσα δράση για να βγουν οι οικονομίες τους που από τη βαθύτερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μακρόν επανέλαβε τη θέση του ότι η Σύνοδος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Τόνισε επίσης ότι τουλάχιστον 500 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να έχουν τη μορφή επιχορηγήσεων στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. «Η καγκελάριος και εγώ το θέτουμε ως την απόλυτη προτεραιότητά μας», είπε ο Μακρόν. «Χωρίς αυτό, η Ευρώπη δεν θα ανταπεξέλθει στην πρόκληση», πρόσθεσε.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού