Σπίρτζης: Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, συνεχίζει τις κουτοπονηριές και το πάρτι των απευθείας αναθέσεων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά πως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως: «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών με το πρόσχημα του κορωνοϊού αλλά και των κουτοπονηριών στο δημόσιο τομέα και τις αναθέσεις έργων και μελετών που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Μιλάμε για πανδημία…»

Ιδιαίτερα επικριτικός για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν από το βήμα της Ολομέλειας ο Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά πως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως: «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών με το πρόσχημα του κορωνοϊού αλλά και των κουτοπονηριών στο δημόσιο τομέα και τις αναθέσεις έργων και μελετών που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Μιλάμε για πανδημία…».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, παράλληλα, ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό γιατί δεν καταργούνται όλες αυτές οι διατάξεις που επιτρέπουν το πάρτυ στους Δήμους, τις Περιφέρειες και φορείς του δημοσίου αλλά και γιατί ο έλεγχος δεν περνάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναφερόμενος στον “Μεγάλο Περίπατο” της Αθήνας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε με έμφαση: «Μιλάμε για τον δήθεν μεγάλο περίπατο. Δεν είναι ο μεγάλος περίπατος της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, αυτός που οραματίστηκε η Μελίνα και άλλοι υπουργοί στο παρελθόν. Και αυτό το έργο, δήθεν λόγω κορωνοϊού, γίνεται χωρίς συγκοινωνιακές μελέτες, χωρίς νόμιμες διαδικασίες, χωρίς σχεδιασμό και διαβούλευση Όλα αυτά είναι κουτοπονηριές που πραγματικά δεν ωφελούν ούτε το κοινοβούλιο, ούτε τους πολίτες, ούτε τη χώρα και τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά».

«Είναι τραγικό ένα τόσο οραματικό σχέδιο, αυτό της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και του μεγάλου περιπάτου να ποινικοποιείται έτσι στη συνείδηση του ελληνικού λαού και των Αθηναίων. Και είναι, επίσης τραγικό, ο μεγάλος περίπατος να βασίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς που λόγω κορωνοϊού λέμε να μην τα χρησιμοποιούν οι πολίτες» συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης έδωσε και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα: «Σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση καταθέτει το σχέδιο νόμου για τις απεργίες και τις πορείες. Και ρωτάμε αν είναι συντονισμένο με τον Δήμο Αθηναίων αυτό το σχέδιο και αν τελικά ο δήθεν μεγάλος περίπατος σχετίζεται με τα σχέδια της κυβέρνησης για τις πορείες στο κέντρο της πόλης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού