Παπαδημούλης: Το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ μπορεί να βοηθήσει να αντιστραφούν πολλές από τις συνέπειες της πανδημίας

"Το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, εάν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά, μπορεί να βοηθήσει να αντιστραφούν πολλές από τις συνέπειες της πανδημίας που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι. Ένα βασικό στοιχείο, ωστόσο, θα είναι η επιβολή προϋποθέσεων στη διαθεσιμότητα αυτών των πόρων. Δυστυχώς, οι γυναίκες δεν αναφέρονται σχεδόν καθόλου στο σχέδιο αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχουν προταθεί σαφή μέτρα με στόχο το φύλο"

Με τη θεσμική του ιδιότητα ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αρμόδιος για θέματα Ισότητας και Προέδρου της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, έλαβε μέρος ως κεντρικός ομιλητής στο Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο «Έχουν μείνει οι γυναίκες εκτός του πακέτου οικονομικών κινήτρων της ΕΕ;».

Το webinar διοργανώθηκε από την Ευρωομάδα των Πρασίνων (Greens/EFA) και κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η θέση των γυναικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για την «επόμενη γενιά της ΕΕ» (#nextGenerationEU).

Συνοδεύτηκε από παρουσίαση σχετικής μελέτης, ως αρχικής εκτίμησης επιπτώσεων, την οποία παρουσίασε η ως εισηγήτρια η Ευρωβουλεύτρια των Πρασίνων Alexandra Geese και ανέλυσαν οι οικονομολόγοι  Δρ. Elisabeth Klatzer και Dr. Azzurra Rinaldi, αλλά και εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών, Ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών, του ΕΛΚ και των Φιλελευθέρων, προσφέροντας μια πρώτη αξιολογική ανάλυση, εν όψει και της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 19 Ιουνίου.

“…Είναι θετικό πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αναγνώρισε τη σημασία των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας. Υπήρξε ένα κύμα αλληλεγγύης σε κάθε χώρα, από ανθρώπους που ενώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς και να απαιτήσουν την ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, εάν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά, μπορεί να βοηθήσει να αντιστραφούν πολλές από τις συνέπειες της πανδημίας που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι. Ένα βασικό στοιχείο, ωστόσο, θα είναι η επιβολή προϋποθέσεων στη διαθεσιμότητα αυτών των πόρων. Δυστυχώς, οι γυναίκες δεν αναφέρονται σχεδόν καθόλου στο σχέδιο αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχουν προταθεί σαφή μέτρα με στόχο το φύλο”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παπαδημούλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού