Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εξαγγελίας του Ισραήλ να προσαρτήσει νέα παλαιστινιακά εδάφη

Όπως σημειώνει η ΕΔΥΕΘ σε σχετική ανακοίνωση, «σημαίνουμε συναγερμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη προαναγγέλλει για σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με φόντο την εξαγγελθείσα προσάρτηση νέων παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ από την 1η Ιουλίου του 2020.

Όπως σημειώνει η ΕΔΥΕΘ σε σχετική ανακοίνωση, «σημαίνουμε συναγερμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δείξουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, που ήδη καίει στην περιοχή και απειλεί και τη δική μας χώρα».

Επιπροσθέτως, η ΕΔΥΕΘ καλεί όλους τους πολίτες «σε δράση ενάντια στα σχέδια Ισραήλ-ΗΠΑ και σε μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης για τα δίκαια αιτήματά του για άμεσο τερματισμό της κατοχής, κατάργηση των εποικισμών, δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση των αγωνιστών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την προσάρτηση, από 1η του Ιούλη 2020, νέων παλαιστινιακών εδαφών στην επικράτεια του Ισραήλ.

Είναι κίνηση ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των σύμμαχων δυνάμεων τους στη Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της δικής τους θέσης έναντι αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και κρατών.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που στην ίδια γραμμή με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει πλάτες στο κράτος-δολοφόνο, βαθαίνει την ολόπλευρη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία μαζί του και δεν υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του Δεκέμβρη 2015 για αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης.

Είναι βαθιά υποκριτικές οι δήλωση δήθεν συμπάθειας στο λαό της Παλαιστίνης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του μαχόμενου και ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Σημαίνουμε συναγερμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δείξουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, που ήδη καίει στην περιοχή και απειλεί και τη δική μας χώρα.

Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος σε δράση ενάντια στα σχέδια Ισραήλ-ΗΠΑ και σε μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης για τα δίκαια αιτήματά του για άμεσο τερματισμό της κατοχής, κατάργηση των εποικισμών, δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση των αγωνιστών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού