Νομοσχέδιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προανήγγειλε ο Ερντογάν

«YouTube, Netflix, Twitter. Κατανοείτε γιατί αντιτίθεμαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτού του είδους; Για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανηθικότητα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Οι τουρκικές αρχές θα ενισχύσουν τον έλεγχο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή θα κλείσουν μερικά εξ αυτών, προανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο προσβολές σε βάρος της οικογένειάς του.

«YouTube, Netflix, Twitter. Κατανοείτε γιατί αντιτίθεμαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτού του είδους; Για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανηθικότητα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε επιτακτικό να μπει τάξη στον χώρο και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου «διότι εμείς θέλουμε αυτοί οι δίαυλοι να κλείσουν, να ελεγχθούν», όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα μέτρο που θα υποχρεώνει τους κολοσσούς του Διαδικτύου να έχουν νομική εκπροσώπηση στην Τουρκία, γεγονός που θα τους εξέθετε σε οικονομικές κυρώσεις και θα τους υποχρέωνε να υπακούσουν στις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων.

Των δηλώσεων του κ. Ερντογάν προηγήθηκαν προσβολές που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κόρης του Έσρα και του συζύγου της, του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που είχε ανακοινώσει στο Twitter τη γέννηση του τέταρτου παιδιού τους. Έντεκα άνθρωποι προσήχθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δηλώσεις Ερντογάν προκάλεσαν την ανησυχία των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου με την ετικέτα «μην αγγίζετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μου» να αναδεικνύεται σε μία από τις δημοφιλέστερες στο Twitter το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού