Μέρκελ: Η ΕΕ θα πρέπει μιλά με μία φωνή με την Κίνα

«Προκειμένου να έχουμε πετυχημένες σχέσεις με την Κίνα και να εκπροσωπούμε αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά μας συμφέροντα, η Ευρώπη θα πρέπει να μιλά αποφασιστικά με μία φωνή».

Η ΕΕ θα πρέπει να μιλά με μία φωνή με την Κίνα, αν θέλει να πετύχει φιλόδοξες συμφωνίες που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του μπλοκ, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την ανησυχία της για τον νέο νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ.

«Προκειμένου να έχουμε πετυχημένες σχέσεις με την Κίνα και να εκπροσωπούμε αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά μας συμφέροντα, η Ευρώπη θα πρέπει να μιλά αποφασιστικά με μία φωνή» επισήμανε η Μέρκελ μιλώντας στην Άνω Βουλή της Γερμανίας.

«Μόνο ενωμένες οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ μπορούν να έχουν αρκετό βάρος για να πετύχουν φιλόδοξες συμφωνίες με την Κίνα» εκτίμησε η ίδια.

Εξάλλου η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε: «Στη βάση ενός ανοιχτού διαλόγου μιλάμε επίσης για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μέλλον του Χονγκ Κονγκ, όπου ανησυχούμε ότι η σημαντική αρχή “μία χώρα, δύο συστήματα” καταλύεται».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού