Κικίλιας: Χρειάζονται μόνιμες λύσεις για τα προβλήματα των νοσοκομείων της χώρας

«Τα προβλήματα στην υγεία έχουν υπάρξει διαχρονικά και οι λύσεις πρέπει στο εξής να είναι τέτοιες, που να μπορούν να δώσουν μία μονιμότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και έτσι να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ξανά αυτές τις καταστάσεις μετά από κάποιους μήνες ή κάποια χρόνια». Με αυτή την επισήμανση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που βρέθηκε στο Ρέθυμνο και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έδειξε την πρόθεση του υπουργείο ώστε να δοθεί ένα τέλος στη συσσώρευση των προβλημάτων, που σύμφωνα με τους γιατρούς, έχουν δημιουργήσει μία πρωτόγνωρη αρνητική κατάσταση σε επίπεδο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες του νομού.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση με τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έκανε εν μέσω κορονοϊού 5.000 προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, πάνω από 500 έγιναν στην Κρήτη και εκκρεμούν όπως δήλωσε άλλες 150, και ειδικότερα για το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα γίνουν άλλες 17 προσλήψεις. «Σήμερα συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, αυτοδιοικητικές αρχές, πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συναδέλφους βουλευτές, το ποια επιμέρους λύση μπορεί να υπάρξει για προβλήματα που πράγματι υπάρχουν και τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ως υπουργείο, αλλά και εγώ προσωπικά δεν υπεκφεύγουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το νοσοκομείου Ρεθύμνου χρήζει ειδικών ρυθμίσεων όπως ενδεχομένως το αυτό πρέπει να συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν συγκεκριμένες ειδικότητες που είτε οριζοντίως είτε καθέτως, έχουν προβλήματα. Δηλαδή προκηρύσσονται οι θέσεις αλλά δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον. Η 7η υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχει κάνει μία εξαιρετική, μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, δουλειά ώστε να μπορεί να στηριχθεί το νοσοκομείο και να φέρνει προσωπικό και από γειτονικά Κέντρα Υγείας και από άλλους νομούς. Όμως πρέπει να βρεθούν πιο μόνιμες λύσεις και αυτό συζητήσαμε σήμερα, σε μία ώριμη αντίληψη και στάση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας και νομίζω ότι αναγνωρίζει κανείς ότι οι λύσεις στο εξής πρέπει να είναι μόνιμες», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ανέφερε πως η σημερινή παρουσία του υπουργού Υγείας στο Ρέθυμνο και στο νοσοκομείο, ήταν πολύ σημαντική διότι μέσα από μία περιεκτική συζήτηση αντιλήφθηκε ο υπουργός, τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας. «Μέσα από έναν εξαιρετικό διάλογο που έγινε, μπορούμε πιστεύω να δώσουμε λύσεις στο επόμενο διάστημα, όπως ακριβώς έγινε και το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο, όπου καταφέραμε να ξεπεράσουμε το κομμάτι της επιδημίας σε ένα πολύ καλό βαθμό, σε σύγκριση με άλλες χώρες, του εξωτερικού και της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως». Σημείωσε ότι κατεγράφησαν τα προβλήματα και υπήρξαν ανάλογες δεσμεύσεις, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν λύσεις. «Αυτό που όλοι παραδέχτηκαν σήμερα, είναι ότι κάποιες ειδικότητες που έχουν πρόβλημα όπως οι αναισθησιολόγοι, δεν είναι τοπικό μόνο φαινόμενο αλλά πανελλαδικό το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες, ώστε να βρεθεί μία λύση όχι μόνο για το Ρέθυμνο αλλά και για άλλα νοσοκομεία της χώρας», προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού