Παπαδημούλης: «Χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική, ψύχραιμη και σταθερή»

Η κρίση του κορονοϊού χτύπησε συμμετρικά όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, παράγοντας ωστόσο ασύμμετρα αποτελέσματα, καθώς η Γερμανία, για παράδειγμα, είχε τη δυνατότητα να δώσει 1 τρισ. ευρώ για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της, την ώρα που όλα τα άλλα κράτη-μέλη διέθεσαν για τον ίδιο σκοπό 900 εκατ. ευρώ. Ο κορονοϊός, πέρα από το υγειονομικό, έχει και τεράστιο οικονομικό κόστος, που συνεπάγεται τεράστια ύφεση και ανεργία, που χτυπά κυρίως τους ασθενέστερους και τη νέα γενιά

«Η πρόκληση και η ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να πείσουμε περισσότερο και περισσότερους, γι’ αυτό χρειαζόμαστε πρόγραμμα διακυβέρνησης, ένα νέο αφήγημα και ένα νέο άνοιγμα στην κοινωνία, με όρους 2020, τονίζει μεταξύ άλλων μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο Δημ. Παπαδημούλης.

Στη συνέντευξή του  ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

-Τα λεφτά από τους ευρωπαϊκούς πόρους θα είναι πολλά για τη χώρα μας και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα πιάσουν τόπο και δεν θα γίνει ό,τι έγινε με τα vouchers και τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ

– Η κρίση του κορονοϊού χτύπησε συμμετρικά όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, παράγοντας ωστόσο ασύμμετρα αποτελέσματα, καθώς η Γερμανία, για παράδειγμα, είχε τη δυνατότητα να δώσει 1 τρισ. ευρώ για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της, την ώρα που όλα τα άλλα κράτη-μέλη διέθεσαν για τον ίδιο σκοπό 900 εκατ. ευρώ. Ο κορονοϊός, πέρα από το υγειονομικό, έχει και τεράστιο οικονομικό κόστος, που συνεπάγεται τεράστια ύφεση και ανεργία, που χτυπά κυρίως τους ασθενέστερους και τη νέα γενιά.

– Οι Γερμανοί, υπό την πίεση αυτής της μεγάλης ύφεσης, έκαναν στροφή και συνέπλευσαν με τους Γάλλους, με αποτέλεσμα την πρόταση της Κομισιόν, ένα θετικό βήμα, που ροκανίζεται ωστόσο από τους 4 ευρω-τσιγκούνηδες, που επιδιώκουν να μειωθεί το πακέτο και να βάλουν πρόσθετους μνημονιακούς όρους στη διαδικασία αποπληρωμής. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, λοιπόν, βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση ώστε αυτά να μην υλοποιηθούν.

– Αυτό το πακέτο είναι ακόμα πιο σημαντικό να προχωρήσει για την Ελλάδα, όπου πελατειακά δίκτυα και διαφθορά έχουν οδηγήσει σε εγκλήματα. Τα λεφτά θα είναι πολλά για τη χώρα μας και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα πιάσουν τόπο και δεν θα γίνει ό,τι έγινε με τα vouchers και τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, όπου ακόμα ο κ. Πέτσας «μαγειρεύει» τη λίστα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού